settings icon
share icon
Запитання

Де знаходяться небеса?

Відповідь


Небеса, безумовно, є реальним місцем. Біблія абсолютно чітко повідомляє про їх існування – та доступ до них через віру в Ісуса Христа – проте віршів, які би повідомляли про географічне місце розташування небес, немає. Короткою відповіддю на це питання буде: «небеса – там, де Бог». Це місце названо «третім небом» і «раєм» у 2 Коринтянам 12:1-4, де апостол Павло говорить про чоловіка, що «був узятий» до неба та не зміг описати його. У 1 Солунянам 4:17 також використовується грецьке слово, перекладене як «схоплені», коли описується вознесіння віруючих на небо для зустрічі з Господом. Ці уривки приводять до висновку, що небо знаходиться за межами землі й видимих нам зірок.

Однак, оскільки Бог – це Дух, слово «небеса» не може означати віддалене від нас місце, в якому Він перебуває. Стародавні греки вважали, що їхні боги проводять більшість свого часу далеко від землі, але біблійний Бог не такий. Він завжди поруч із нами, коли ми звертаємося до Нього (Якова 4:8), і ми покликані «приступати» до Нього (Євреям 10:1, 22). Можна припустити, що «небеса», де перебувають святі та ангели, слід розглядати як певну локацію, оскільки святі та ангели як Божі творіння існують у просторі й часі. Але коли йдеться про те, що Творець перебуває «на небесах», нам слід розуміти, що Він знаходиться в іншій площині, а не в іншому місці.

На тому, що Бог на небесах завжди перебуває поряд зі Своїми дітьми на землі, Біблія наголошує постійно. У Новому Завіті небеса згадуються досить часто. Проте, незважаючи на це, подробиці про місце їхнього розташування відсутні. Можливо, Бог навмисно приховав це, тому що для нас важливіше зосереджуватися на Господі небес, ніж на їхньому описі чи розташуванні. Значно важливіше знати «чому», ніж «де». Новий Завіт більше зосереджений на меті небес, ніж на тому, які вони чи де знаходяться. Ми знаємо, що пекло призначене для відокремлення й покарання (Матвія 8:12; 22:13). Небеса, з іншого боку, призначені для спілкування і вічної радості, і, що важливіше, для поклоніння перед Божим престолом.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Де знаходяться небеса?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries