settings icon
share icon
Запитання

Коли Бог створив ангелів?

Відповідь


Спроба визначити, коли Бог створив ангелів, містить певні труднощі, бо все, що Він зробив до заснування світу, ставить це за межі часу. Час і простір – це характеристики нашої реальності, а не Божої. Він не обмежений годинами, днями й роками, як ми. Насправді, Біблія каже нам, «що в Господа один день – немов тисяча років, а тисяча років – немов один день!» (2 Петра 3:8).

Ми знаємо, що Бог створив ангелів до створення фізичного всесвіту. У книзі Йова сказано, що ангели вже поклонялися Господу, коли Він творив світ: «Де ти був, коли землю основував Я? Розкажи, якщо маєш знання! Хто основи її положив, чи ти знаєш? Або хто розтягнув по ній шнура? У що підстави її позапущувані, або хто поклав камінь наріжний її, коли разом співали всі зорі поранні та радісний окрик здіймали всі Божі сини?» (Йова 38:4-7).

Розглядаючи функції ангелів, можна дійти висновку, що Господь створив їх незадовго до створення людства, бо один з їхніх обов'язків полягав у тому, що вони – «духи служебні, що їх посилають на службу для тих, хто має спасіння вспадкувати» (Євреям 1:14). Ми також знаємо, що вони існували до Едемського саду, бо сатана, який раніше був ангелом на ім'я Люцифер, знаходився там уже у своєму гріховному стані. Проте, оскільки інша функція ангелів полягає в поклонінні та прославленні Бога біля Його престолу (Об'явлення 5:11-14), то можливо, що вони існували за мільйони років (згідно з нашим обчисленням часу) до того, як Господь створив світ, поклоняючись і служачи Йому.

Отже, хоча Біблія конкретно не каже, коли Бог створив ангелів, це відбулося в певний час до створення світу. Чи сталося це за день до цього, чи ж за мільярди років (знову-таки, згідно з нашим літочисленням), ми точно не можемо знати.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Коли Бог створив ангелів?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries