settings icon
share icon
Запитання

Що таке хіть? Що говориться в Біблії про хіть?

Відповідь


Словникове визначення слова «хіть» наступне: «грубий, хтивий плотський статевий потяг, жадання». Біблія багато говорить про хіть. У книзі Вихід 20:14, 17 написано: «Не чини перелюбу! … Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вода його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!». В Євангелії від Матвія 5:28 говориться наступне: «А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм». У Йова 31:9-12 ми також читаємо: «Якщо моє серце зваблялось до жінки чужої … Бо гидота оце, й це провина підсудна, бо огонь це, який буде жерти аж до Аваддону, і вирве з корінням увесь урожай мій!».

Хіть зосереджена на власному задоволенні, і заради виконання власних бажань люди іноді коять необдумані вчинки, не замислюючись над можливими наслідками. Сутність похоті – у володінні й пожадливості. Зміст же християнської віри полягає в самовідданості та святому житті (Римлянам 6:19; 12:1-2; 1 Коринтянам 1:2, 30; 6:19-20; Ефесянам 1:4; 4:24; Колосянам 3:12; 1 Солунянам 4:3-8; 5:23; 2 Тимофію 1:9; Євреям 12:14; 1 Петра 1:15-16). Мета кожної людини, що повірила в Ісуса Христа, – з кожним днем ставати все більш схожою на Нього. Це означає відмовитися від колишнього способу життя, контрольованого гріхом, і привести свої думки і дії у відповідність до стандартів, які ми знаходимо у Святому Письмі. Хіть є протилежністю до цього ідеалу.

Ніхто ніколи не буде досконалим і не досягне безгрішності, перебуваючи на цій Землі, проте це все одно залишається метою, до якої ми прагнемо. Біблія переконливо заявляє про це в 1 Солунянам 4:7-8: «Бо покликав нас Бог не на нечистість, але на освячення. Отож, хто оце відкидає, зневажає не людину, а Бога, що нам також дав Свого Духа Святого». Якщо хіть ще не охопила ваше серце й розум, підготуйтеся до боротьби з її спокусами за допомогою бездоганного життя. Якщо ж ви вже боретеся з нею, то настав час висповідати свій гріх перед Богом і просити Його втрутитися у ваше життя, щоб його відмітною ознакою стала святість.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке хіть? Що говориться в Біблії про хіть?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries