settings icon
share icon
Запитання

Що потрібно зробити, аби почути на небесах: «Гаразд, рабе добрий і вірний»?

Відповідь


У притчі про таланти Ісус розповів про двох вірних рабів, які використали довірені їм ресурси для примноження багатства свого пана. Повернувшись після тривалої відсутності,

він винагородив їх і сказав кожному: «Гаразд, рабе добрий і вірний! У малому був ти вірний, над великим тебе поставлю. Увійди в радість свого пана!» (Матвія 25:21, 23; тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Всі християни прагнуть колись почути ці слова із вуст Христа на небесах.

Ми спасенні благодаттю через віру (Ефесянам 2:8-9), а спасенні ми «для добрих діл» (Ефесянам 2:10). Ісус казав про збирання скарбів на небесах (Матвія 6:20), і Його притча про таланти вказує на різні нагороди для тих, хто вірно служить Йому в цьому світі.

Аби почути від Христа ці слова – «гаразд, рабе добрий і вірний», – спочатку переконайтеся, що ви спасенні. Невіруючі ніколи не почують цих слів, бо «без віри неможливо догодити Богові» (Євреям 11:6). І визнайте, що Ісус – не лише ваш Спаситель, а й ваш Господь (див. Луки 6:46).

Ось декілька порад щодо того, як ви можете служити Богові:

1. Діліться Євангелієм. Господь Ісус бажає, щоб ми робили людей учнями, навчаючи їх про Його природу та характер, а також ділячись тим, що означає Його смерть і воскресіння (Матвія 28:18-20).

2. Допомагайте знедоленим. В історії про багатого й Лазаря в Євангелії від Луки 16:19-31 багатій був засуджений за те, що не бажав допомогти Лазареві та занадто сильно покладався на свої статки. Не ставте самозадоволення вище потреб інших. У 1 Івана 3:17 написано: «А хто має багатство світу й бачить, що його брат у нестатках, та зачиняє своє серце від нього, то як же може Божа любов перебувати в такому?»

3. Прощайте іншим провини. Це не те саме, що примирення або довіра, але це означає, що ви відмовляєтеся від помсти. Господь Ісус надав приклад прощення: «Коли Його лихословили, Він не лихословив; страждаючи, не погрожував, а передавав Тому, Хто судить справедливо» (1 Петра 2:23)

4. Розглядайте свою владу як можливість допомагати людям, які перебувають під вашим керівництвом, а своє становище підлеглого – як можливість коритися владі, поставленій над вами, як Христос підкорявся владі Отця. Незалежно від вашого становища, ви можете наслідувати Ісуса, бо Він був і паном, і слугою для різних людей. «Носіть тягарі один одного і таким чином виконаєте Закон Христа» (Галатам 6:2).

5. Намагайтеся краще пізнати характер Бога через спільність з іншими віруючими, слухання проповідей, вивчення Біблії, молитву та фіксування того, як Він бере участь у вашому житті.

6. Визнайте, що будь-яке добре становище, в якому ви перебуваєте, походить від Господа – Джерела всього добра: «Усе добре, що нам дане, і кожний досконалий дар походить згори, сходить від Отця світла» (Якова 1:17).

7. Будьте готові до непопулярності, виявляючи рідкісну мужність, як добрий самарянин у притчі Ісуса (Луки 10:30-37). Завжди робіть те, що є правильним згідно з Біблією: «Потрібно більше слухатися Бога, ніж людей!» (Дії 5:29).

8. Оцінюючи власний характер, дивіться на Ісуса як на взірець, а не намагайтеся виправдати свої сумнівні дії та слова. Виявляйте смирення.

Усе зводиться до наступного: любіть Бога понад усе та щиро любіть ближніх (Марка 12:30-31). На суді Христа ті, хто вірний Господу, Який спас їх, почують ці слова: «Гаразд, рабе добрий і вірний!». Жоден істинний раб Божий не може бажати чогось більшого!

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що потрібно зробити, аби почути на небесах: «Гаразд, рабе добрий і вірний»?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries