Що таке істинне Євангеліє?


Запитання: Що таке істинне Євангеліє?

Відповідь:
Істинне Євангеліє – це добра звістка про те, що Бог спасає грішників. Людина за своєю природою грішна й відділена від Бога без надії на виправлення цієї ситуації. Але Бог передбачив засіб для викуплення людини; це – смерть, поховання та воскресіння Спасителя Ісуса Христа.

Слово «Євангеліє» буквально означає «добра» чи «радісна звістка». Але щоби по-справжньому зрозуміти, наскільки радісною є ця звістка, нам слід почати з поганих вістей. Внаслідок падіння людини в Едемському саду (Буття 3:6), усі її складові – розум, воля, емоції та тіло – були пошкоджені гріхом. Із-за своєї гріховності людина не може й не шукає Бога. Вона не має жодного бажання навернутися до Нього, і розум її насправді повстає проти Бога (Римлянам 8:7). Господь оголосив, що гріх людини прирікає її на вічність у пеклі, у відокремленні від Нього. У пеклі людина несе покарання за гріх проти святого й праведного Бога. Це було би не поганою, а жахливою звісткою, якби не існувало жодних засобів для виправдання.

Але в Євангелії Бог зі Своєї милості передбачив таке виправдання в особі нашого заступника Ісуса Христа, Який прийшов, аби бути покараним за наші гріхи, жертвуючи Собою на хресті. У цьому полягає суть Євангелія, яке проповідував Павло коринтянам. У 1 Коринтянам 15:2-4 він пояснює три аспекти Євангелія – смерть, поховання й воскресіння Христа заради нас. Наша стара природа померла з Христом на хресті й була похована з Ним. Потім ми були відроджені з Ним для нового життя (Римлянам 6:4-8). Павло радить нам «триматися міцно» за це справжнє Євангеліє, бо лише воно спасає. Даремно вірити в будь-яке інше Євангеліє. У Римлянам 1:16-17 Павло також проголошує, що істинне Євангеліє – це «Божа сила на спасіння кожному, хто вірить» (Четвертий сучасний переклад Українського Біблійного Товариства), маючи на увазі те, що спасіння отримується не завдяки зусиллям людини, а благодаттю через Божий дар віри (Ефесянам 2:8-9).

Завдяки Євангелію, силі Божій, ті, що вірять у Христа (Римлянам 10:9), не лише спасаються від пекла. Ми, насправді, стаємо цілком новими творіннями (2 Коринтянам 5:17) зі зміненими серцями й новими бажаннями, волею та стосунками, що проявляється в добрих ділах. Це – плоди, які Святий Дух виробляє в нас Своєю силою. Діла ніколи не були засобом для спасіння, але вони є його доказом (Ефесянам 2:10). Ті, хто спасенний Божою силою, завжди свідчитимуть про спасіння за допомогою зміненого життя.

English
Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке істинне Євангеліє?

Дізнайтеся, як ...

Провести вічність із Богом



Отримати прощення від Бога