settings icon
share icon
Запитання

Що Біблія говорить про татуювання / пірсинг?

Відповідь


Старозавітній закон наказував ізраїльтянам: «І не зробите на тілі своїм нарізу за душу померлого, і не зробите собі наколеного напису. Я – Господь!» (Левит 19:28). Отже, хоча віруючі сьогодні і не перебувають під старозавітним законом (Римлян 10:4; Галатів 3:23-25; Ефесян 2:15), той факт, що існувала заборона проти тату, вартий нашої уваги. Новий Завіт нічого не говорить про те, чи може віруючий робити татуювання, чи ні.

Для перевірки щодо татуювання і пірсингу необхідно визначити, чи можемо ми щиро, з чистою совістю просити Бога поблагословити і використати наші дії для Його власних цілей. «Отже, коли їсте, коли п’єте чи щось інше робите, все робіть на славу Божу» (1 Коринтян 10:31). Біблія не забороняє татуювання або пірсинг, але також не дає жодної підстави вірити, нібито Бог хоче, щоб ми робили татуювання чи пірсинг.

Іншим моментом є скромність. Біблія радить нам одягатися скромно (1 Тимофія 2:9). Одним аспектом стриманості в одязі є покриття ним усього, що має бути покрите. Тим не менше, важливим значенням скромності є також непривертання уваги до себе. Люди одягаються скромно, щоб не привертати до себе зайвої уваги. Татуювання та пірсинг однозначно привертають увагу. Таким чином, у цьому значенні татуювання та пірсинг не відповідають вимогам щодо скромності.

Ще одним важливим принципом стосовно тих питань, яких Біблія не торкається конкретно, є наступне – якщо існує найменший сумнів у тому, що наші дії задовольняють Бога, краще відмовитись від них. «А все, що не з віри, – гріх» (Римлян 14:23). Нам слід пам’ятати, що наші тіла, як і душі, були викуплені Богом і належать Йому. Хоча текст 1 Коринтян 6:19-20 не стосується безпосередньо татуювання та пірсингу, він проголошує фундаментальний принцип: «Хіба ви не знаєте, що ваші тіла – то храм Святого Духа, Який є у вас і Якого ви маєте від Бога, і що ви не належите самим собі? Бо ви викуплені за ціну. Отож прославляйте Бога у вашому тілі та у вашому дусі, що належать Богові». Ця велика істина прямо стосується того, що ми робимо з нашими тілами. Якщо наші тіла належать Богові, то нам потрібно бути певними, що ми маємо Його чіткий «дозвіл» перед тим, як «позначати» його татуюванням чи пірсингом.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що Біблія говорить про татуювання / пірсинг?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries