Що таке духовний меч?


Запитання: Що таке духовний меч?

Відповідь:
Фраза «духовний меч» зустрічається в Біблії лише один раз – у Посланні до Ефесян 6:17. Меч є частиною духовних обладунків, які Павло закликає християн узяти, щоб ефективно боротися зі злом (Ефесянам 6:13).

Меч є як наступальною, так і оборонною зброєю, що використовується для захисту від удару або ж для атаки на противника та перемоги над ним. Солдати проходили сувору підготовку для належного користування мечем, щоб отримати максимальну користь від нього. Всі християнські воїни потребують такого ж суворого навчання, щоб знати, як правильно поводитися з духовним мечем, тобто Божим Словом. Оскільки кожний християнин перебуває в духовній боротьбі з диявольськими силами цього світу, ми маємо знати, як поводитися зі Словом. Тільки тоді воно стане ефективним захистом від зла та наступальною зброєю, здатною «знищити твердині» помилок і брехні (2 Коринтянам 10:4-5).

Боже Слово також прирівнюється до меча в Євреям 4:12. Тут воно описується як живе, діяльне та гостріше за двосічний меч. Римський меч зазвичай був двосічним, що робило його кращим для нанесення колючих та ріжучих ударів в обох напрямках. У цьому тексті також сказано, що Слово Боже сягає «душі», серця, самого центру подій, і розкриває мотиви й почуття тих, кого воно торкається.

Ціль духовного меча – Біблії – робити нас сильнішими й підтримувати нас при нападах сатани (Псалом 118:11; 118:33-40; 118:99-105). Святий Дух використовує силу Слова для спасіння душ і надання їм духовних сил, щоб ми були зрілими солдатами Господа. Чим краще ми знатимемо й розумітимемо Боже Слово, тим ефективніше будемо виконувати Його волю та протистояти ворогові наших душ.

English
Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке духовний меч?

Дізнайтеся, як ...

Провести вічність із Богом



Отримати прощення від Бога