settings icon
share icon
Запитання

Що таке духовний меч?

Відповідь


Фраза «духовний меч» зустрічається в Біблії лише один раз – у Посланні до Ефесян 6:17. Меч є частиною духовних обладунків, які Павло закликає християн узяти, щоб ефективно боротися зі злом (Ефесянам 6:13).

Меч є як наступальною, так і оборонною зброєю, що використовується для захисту від удару або ж для атаки на противника та перемоги над ним. Солдати проходили сувору підготовку для належного користування мечем, щоб отримати максимальну користь від нього. Всі християнські воїни потребують такого ж суворого навчання, щоб знати, як правильно поводитися з духовним мечем, тобто Божим Словом. Оскільки кожний християнин перебуває в духовній боротьбі з диявольськими силами цього світу, ми маємо знати, як поводитися зі Словом. Тільки тоді воно стане ефективним захистом від зла та наступальною зброєю, здатною «знищити твердині» помилок і брехні (2 Коринтянам 10:4-5).

Боже Слово також прирівнюється до меча в Євреям 4:12. Тут воно описується як живе, діяльне та гостріше за двосічний меч. Римський меч зазвичай був двосічним, що робило його кращим для нанесення колючих та ріжучих ударів в обох напрямках. У цьому тексті також сказано, що Слово Боже сягає «душі», серця, самого центру подій, і розкриває мотиви й почуття тих, кого воно торкається.

Ціль духовного меча – Біблії – робити нас сильнішими й підтримувати нас при нападах сатани (Псалом 118:11; 118:33-40; 118:99-105). Святий Дух використовує силу Слова для спасіння душ і надання їм духовних сил, щоб ми були зрілими солдатами Господа. Чим краще ми знатимемо й розумітимемо Боже Слово, тим ефективніше будемо виконувати Його волю та протистояти ворогові наших душ.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке духовний меч?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries