settings icon
share icon
Запитання

Чи грішимо ми щодня? Чи можливо прожити цілий день без гріха?

Відповідь


Хоча немає біблійного вірша, в якому конкретно сказано, що ми грішимо щодня, є тексти, які нагадують про успадковану нами здатність грішити у будь-який момент. «Тому-то, як через одного чоловіка ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть, так прийшла й смерть у всіх людей через те, що всі згрішили» (Римлянам 5:12). «Отож, я в беззаконні народжений, і в гріху зачала мене мати моя» (Псалом 50:7). Окрім того в нас є заповіді, яких ми, без жодних сумнівів, ніколи не дотримуємося, тим більше щоденно. Наприклад, хто може сказати, що любить Бога всім своїм серцем, розумом і душею кожної миті щодня? Ніхто. А це – найбільша й найперша заповідь (Матвія 22:36-38). Нездатність любити Господа цілковито і повсякчасно – це щоденний гріх усіх християн.

Також є вірш, який попереджає нас про оманливість нашої старої гріховної природи, що в певному розумінні говорить про потенціал – якщо не можливість – щоденного гріха. «Людське серце найлукавіше над все та невигойне, – хто пізнає його?» (Єремії 17:9). Навіть апостол Павло був засмучений власною боротьбою з безперервним гріхом: «Бо маю задоволення в Законі Божому за внутрішнім чоловіком, та бачу інший закон у членах своїх, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх» (Римлянам 7:22-23). Ця здатність грішити змушувала його вигукувати в розпачі: «Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерті?» (Римлянам 7:24).

Соломон чудово знав, що він і всі люди не лише мають потенційну схильність до гріха, але й регулярно застосовують її. Як він проголосив у своїй молитві під час освячення храму: «Коли вони згрішать Тобі, – бо немає людини, щоб вона не згрішила…» (1 Царів 8:46). І знову про це йдеться в книзі Еклезіаста: «Немає людини праведної на землі, що робила б добро й не грішила» (7:20). Знову-таки, хоча ці вірші і не вказують конкретно на щоденний гріх, вони, безперечно, застерігають нас від пихатих заяв про те, що ми вільні від гріха.

Хороша новина полягає в тому, що нам не доведеться постійно боротися зі щоденним гріхом. Колись ми перебуватимемо на небесах із нашим Спасителем і звільнимося від присутності та сили гріха, як уже були звільнені від покарання за нього.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи грішимо ми щодня? Чи можливо прожити цілий день без гріха?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries