settings icon
share icon
Запитання

Якщо неодружена пара вступає у статеві стосунки, чи стає вона одруженою в Божих очах?

Відповідь


Насправді, статеві стосунки є остаточною реалізацією того, що пара стає «одним тілом» (Буття 2:24). Проте статевий акт не дорівнює шлюбу. Якби це було так, то не було б такого поняття, як дошлюбний секс – як тільки пара вступила у статеві стосунки, вони відразу вважались би одруженими. А Біблія називає дошлюбний секс блудом і розпустою та неодноразово засуджує його разом з усіма іншими формами сексуальної аморальності (Дії 15:20; 1 Коринтянам 5:1; 6:13, 18; 10:8; Галатам 5:19; Ефесянам 5:3; Колосянам 3:5; 1 Солунянам 4:3; Юди 7). Святе Письмо закликає до утримання від дошлюбного сексу як стандарту богобоязливості. Секс до шлюбу є таким же гріховним, як перелюб та інші форми сексуальної аморальності, тому що всі вони пов’язані з інтимними стосунками з людиною, яка не є вашим законним чоловіком / дружиною.

Якщо неодружена пара займається сексом, то чи означає це, що вона стає одруженою? Біблія не дає жодних підстав вважати, що це так. Акт статевих зносин, можливо, об’єднує їх на мить фізично, але це зовсім не означає, що Бог поєднав їх разом як чоловіка та дружину. Секс є важливим аспектом шлюбу, його фізичною складовою. Проте секс між неодруженими людьми не дорівнює шлюбу.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Якщо неодружена пара вступає у статеві стосунки, чи стає вона одруженою в Божих очах?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries