settings icon
share icon
Запитання

Чому ми маємо бажати служити Богові?

Відповідь


Той факт, що ми маємо служити Богові, є очевидним у Святому Письмі (див. Луки 4:8). Чому ми маємо бажати служити Йому, – це складніше питання. У кожного християнина можуть бути свої причини служити Господу – різних людей мотивують різні речі. Проте в Біблії чітко сказано – коли людина перебуває в реальних стосунках із Ним, вона служитиме Йому. Ми маємо бажати служити Богові, бо знаємо Його; бажання служити Йому є невід’ємною складовою цього знання.

Божий намір завжди полягав у тому, щоб зробити нас подібними до Його Сина, Ісуса (Римлянам 8:29). Коли ми дивимось на життя Христа, то не виникає сумнівів, що Він був слугою. Все Його життя було зосереджене на служінні Господу через навчання, зцілення та проголошення Царства (Матвія 4:23). Він «прийшов не на те, щоб служили Йому, а щоб послужити…» (Матвія 20:28). Потім, у ніч Свого арешту, Ісус обмив ноги учням, залишивши їм останню настанову – служити одне одному: «Бо то Я вам приклада дав, щоб і ви те чинили, як Я вам учинив» (див. Івана 13:12-17). Отже, якщо Христос присвятив Себе служінню, а Бог бажає зробити нас схожими на Нього, тоді цілком очевидно, що і ми маємо присвятити себе служінню.

Справжнє служіння не може бути відокремлене від любові. Ми можемо змусити себе виконувати певні дії, проте вони не матимуть змісту, якщо ми не вкладемо в них своє серце. У 1 Коринтянам 13 ясно сказано – якщо наше служіння не ґрунтується на любові, то воно марне. Бог не бажає, щоб ми служили Йому з почуття обов’язку, без любові. Служіння Йому радше має бути нашою природною, сповненою любові відповіддю Тому, Хто перший полюбив нас (див. 1 Івана 4:9-11).

Апостол Павло є чудовим прикладом того, як стосунки з Богом через Христа приводять до життя в служінні. До свого навернення він переслідував і вбивав віруючих, вважаючи, що так він служить Господу. Проте після зустрічі з Ісусом шляхом до Дамаску Павло присвятив усе своє життя істинному служінню Богові, поширюючи Євангеліє Христа (див. Дії 9:20). Апостол описує це перетворення у 1 Тимофію 1:12-14: «Я дяку складаю Тому, Хто зміцнив мене, – Христу Ісусу, Господу нашому, що мене за вірного визнав і поставив на службу, мене, що давніше був богозневажник, і гнобитель, і напасник, але був помилуваний, бо я те чинив нетямучий у невірстві. І багато збільшилась у мені благодать Господа нашого (Ісуса Христа) з вірою та з любов’ю в Христі Ісусі». Як тільки він усвідомив любов і благодать, які виявив до нього Бог, служіння Йому стало природною реакцією.

Біблія пропонує нам декілька мотивів для служіння. Ми бажаємо служити Богові, тому що отримуємо «царство непохитне» (Євреям 12:28); тому що наше служіння «виповнює недостачі святих» (2 Коринтянам 9:12); підтверджує нашу віру та спонукає інших прославляти Бога (2 Коринтянам 9:13) і тому що Господь бачить і винагороджує нашу «працю любові» (Євреям 6:10). Кожен із цих моментів є хорошою причиною для служіння Богу.

Ми можемо віддати лише те, що самі отримали спочатку. Причина, з якої ми можемо любити та служити Богові, – що Він перший полюбив і послужив нам через Ісуса Христа. Чим більше ми усвідомлюємо й відчуваємо Його любов у своєму власному житті, тим більше схильні відповідати служінням з любові до Нього. Якщо ви хочете, щоб у вас з’явилось бажання служити Богові, – ключ у Його пізнанні! Просіть Святого Духа відкрити вам більше про Нього (Івана 16:13). Коли ми насправді пізнаємо Господа, Який «є любов» (1 Івана 4:8), то нашою природною реакцією буде бажання любити та служити Йому у відповідь.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому ми маємо бажати служити Богові?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries