settings icon
share icon
Запитання

Що означає шукати перш за все Царства Божого?

Відповідь


Ісус сказав шукати перш за все Царства Божого у Своїй Нагірній проповіді (Матвія 6:33). Значення цього вірша є абсолютно однозначним. Наш пошук небес повинен мати пріоритет над пошуком світу. Це насамперед означає, що нам слід шукати спасіння, яке міститься в Царстві Божому, тому його цінність перевершує всі багатства світу. Чи означає це, що ми маємо нехтувати щоденними обов'язками, які підтримують наше життя? Звичайно, що ні. Проте для християн має бути різниця в ставленні. Якщо турбота про Божу справу має для нас найвищий пріоритет – тобто ми шукаємо Його спасіння, живемо в послуху Йому та ділимося з іншими доброю звісткою про Царство – тоді Він подбає про наші справи, як і обіцяв. А в такому разі, про що нам турбуватися?

Однак як нам переконатися, що ми насправді шукаємо Царства Божого перш за все? Ми можемо поставити собі декілька запитань: «На що я насамперед витрачаю свою енергію? Чи витрачаю я весь свій час і ресурси на те, що однозначно загине, або ж на служіння Богові, результати якого існуватимуть вічно?». Віруючі, які навчилися по-справжньому ставити Господа на перше місце, можуть покластися на Нього, пам'ятаючи Його обітницю: «…а все це вам додасться».

Бог пообіцяв забезпечувати Свій народ, задовольняючи всі його потреби (Филип'янам 4:19), але Його розуміння того, що нам необхідно, часто відрізняється від нашого, і Його вибір часу лише зрідка збігатиметься з нашими очікуваннями. Наприклад, ми можемо вважати, що потребуємо багатства чи розвитку, а Господь, можливо, бачить, що нам насправді потрібно відчути бідність, втрати або самотність. І ми не будемо першими, з ким таке відбувається. Бог любив Йова й Іллю, проте дозволив сатані спустошити життя першого (під Своїм пильним наглядом), а злій Єзавелі зломити дух другого (Йова 1-2; 1 Царів 18-19). В обох випадках за цими випробуваннями слідували Його відновлення і підтримка.

Ці «негативні» аспекти царства суперечать єресі, що набуває популярності в усьому світі, – так званому «євангелію процвітання». Псевдовчителі збирають натовпи послідовників, запевняючи, що Бог бажає їх збагатити. Але ця філософія не відповідає Біблії, і точно не тексту з Матвія 6:33, який є не формулою здобуття багатства, а описом того, як діє Господь. Ісус навчав, що ми маємо відвертатися від цього світу – від його статусів й облудних спокус – і зосереджуватися на Божому Царстві.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає шукати перш за все Царства Божого?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries