settings icon
share icon
Запитання

Що говорить Біблія про проституцію? Чи прощає Бог проституцію?

Відповідь


Проституцію часто називають «найдревнішою професією». Справді, вона завжди була поширеним способом заробітку для жінок, навіть у біблійні часи. Біблія говорить нам, що проституція аморальна. У книзі Приповістей 23:27-28 написано: «Бо блудниця – то яма глибока, а криниця тісна – чужа жінка. І вона, мов грабіжник, чатує, і примножує зрадників поміж людьми».

Бог забороняє звертатися до повій, бо Він знає, що це шкідливо як для чоловіків, так і для жінок. «Бо крапають солодощ губи блудниці, а уста її від оливи масніші, та гіркий їй кінець, мов полин, гострий, як меч обосічний, – її ноги до смерти спускаються, шеолу тримаються кроки її!» (Приповісті 5:3-5).

Проституція не тільки руйнує шлюби, родини і життя – вона також знищує дух і душу, призводячи до фізичної та духовної смерті. Бажання Бога полягає в тому, щоб ми залишалися чистими й використовували свої тіла як «знаряддя праведності» – Йому на користь та славу (Римлянам 6:13). У 1 Коринтянам 6:13 говориться: «А тіло не для розпусти, але для Господа, і Господь для тіла».

Хоча проституція – це гріх, вона підпадає під Боже прощення. У Біблії описано, як Бог використовував повію на ім’я Рахав для виконання Свого плану. За свій послух вона та її сім’я були винагороджені й благословенні (Ісуса Навина 2:1; 6:17-25). У Новому Завіті жінка, що була відома як грішниця – перш ніж Ісус простив й очистив її від гріха, – знайшла можливість послужити Йому під час відвідування будинку фарисея. Визнавши Христа Тим, Ким Він насправді є, вона принесла посудину з дорогим миром. Каючись, жінка плакала та мастила миром Його ноги, витираючи їх своїм волоссям. Коли ж фарисеї подумки розкритикували Ісуса за те, що Він прийняв цей вияв любові від «аморальної» жінки, Він докорив їм і прийняв її поклоніння. За її віру Христос простив їй усі гріхи, і вона була прийнята до Його Царства (Луки 7:36-50).

Звертаючись до тих, хто відмовлявся вірити в істину про Нього, Ісус Христос сказав: «Поправді кажу вам, що митники та блудодійки випереджують вас у Боже Царство. Бо прийшов був до вас дорогою праведности Іван, та йому не повірили ви, а митники та блудодійки йняли йому віри. А ви бачили, та проте не покаялися й опісля, щоб повірити йому» (Матвія 21:31-32).

Як і всі інші, повії мають можливість отримати спасіння й вічне життя від Бога, очиститися від неправедності та одержати нове життя! Усе, що вони повинні зробити, – це відмовитися від свого гріховного способу життя та навернутися до живого Бога, благодать і милосердя Якого не мають меж. «Тому-то, коли хто в Христі, той створіння нове, – стародавнє минуло, ото сталось нове!» (2 Коринтянам 5:17).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що говорить Біблія про проституцію? Чи прощає Бог проституцію?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries