Як мені підготуватися до шлюбу?


Запитання: Як мені підготуватися до шлюбу?

Відповідь:
Біблійний шлях підготовки до шлюбу такий же, як і до будь-якої іншої події у житті. Існує правило, яким відроджені християни мають керуватися у всіх аспектах свого життя. Це правило говорить: «Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своє, і всією своєю думкою» (Матвія 22:37).

Це – не просто пуста вказівка. Вона має бути наріжним каменем нашого життя як віруючих. Це – свідоме рішення сконцентруватися на Богові і Його Слові всім нашим серцем, щоб наша душа і наш розум були поглинуті тим, що в першу чергу угодне Богові. Стосунки, які ми маємо з Богом через Господа Ісуса Христа, це той фактор, який зводить усе інше воєдино. Шлюбний зв’язок оснований на прикладі стосунків Христа і Церкви (Ефесянам 5:22-33). Кожен аспект нашого життя як віруючих керує нашим посвяченням слідувати і жити згідно з тим, що говорить Господь. Наш послух Богові і Його Слову допомагає нам виконати нашу роль як у шлюбі, так і у світі. А роль кожного відродженого християнина полягає у прославленні Бога у всьому (1 Коринтянам 10:31).

Отже, наша відповідь така: аби підготуватися до шлюбу слідуйте вашому покликанню у Христі Ісусі і зближуйтеся з Богом через Його Слово. Зосереджуйтеся на покірності у всьому. Немає простої інструкції, як жити у покірності Богу. Це – щоденний вибір залишати світські переконання і, замість цього, слідувати Божественним. Бути достойним Христа означає у покорі присвячувати себе єдиному Шляху, єдиній Істині і єдиному Життю кожного дня, у кожний момент. Це і є шлях, яким повинен пройти кожен віруючий, аби бути готовим до великого дару, який називається життя.

Духовно зріла і посвячена людина більше готова до шлюбу, ніж будь-хто інший. Шлюб потребує присвячення, пристрасті, покори, кохання і поваги. Ці якості найбільш очевидні у людини, яка має близькі стосунки з Богом. Готуючись до шлюбу, віддайте себе Йому, і Він зробить вас готовими до шлюбу, коли цей чудовий день настане!

English
Повернутися на стартову українську сторінку

Як мені підготуватися до шлюбу?

Дізнайтеся, як ...

Провести вічність із Богом



Отримати прощення від Бога