settings icon
share icon
Запитання

Як мені підготуватися до шлюбу?

Відповідь


Біблійний шлях підготовки до шлюбу такий же, як і до будь-якої іншої події у житті. Існує правило, яким відроджені християни мають керуватися у всіх аспектах свого життя. Це правило говорить: «Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своє, і всією своєю думкою» (Матвія 22:37).

Це – не просто пуста вказівка. Вона має бути наріжним каменем нашого життя як віруючих. Це – свідоме рішення сконцентруватися на Богові і Його Слові всім нашим серцем, щоб наша душа і наш розум були поглинуті тим, що в першу чергу угодне Богові. Стосунки, які ми маємо з Богом через Господа Ісуса Христа, це той фактор, який зводить усе інше воєдино. Шлюбний зв’язок оснований на прикладі стосунків Христа і Церкви (Ефесянам 5:22-33). Кожен аспект нашого життя як віруючих керує нашим посвяченням слідувати і жити згідно з тим, що говорить Господь. Наш послух Богові і Його Слову допомагає нам виконати нашу роль як у шлюбі, так і у світі. А роль кожного відродженого християнина полягає у прославленні Бога у всьому (1 Коринтянам 10:31).

Отже, наша відповідь така: аби підготуватися до шлюбу слідуйте вашому покликанню у Христі Ісусі і зближуйтеся з Богом через Його Слово. Зосереджуйтеся на покірності у всьому. Немає простої інструкції, як жити у покірності Богу. Це – щоденний вибір залишати світські переконання і, замість цього, слідувати Божественним. Бути достойним Христа означає у покорі присвячувати себе єдиному Шляху, єдиній Істині і єдиному Життю кожного дня, у кожний момент. Це і є шлях, яким повинен пройти кожен віруючий, аби бути готовим до великого дару, який називається життя.

Духовно зріла і посвячена людина більше готова до шлюбу, ніж будь-хто інший. Шлюб потребує присвячення, пристрасті, покори, кохання і поваги. Ці якості найбільш очевидні у людини, яка має близькі стосунки з Богом. Готуючись до шлюбу, віддайте себе Йому, і Він зробить вас готовими до шлюбу, коли цей чудовий день настане!

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як мені підготуватися до шлюбу?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries