settings icon
share icon
Запитання

Якщо до одруження виникає вагітність, чи має пара брати шлюб?

Відповідь


Статеві стосунки до шлюбу перетворилися на настільки звичне явище у нашому суспільстві, що вони стали просто очікуваними, і навіть багато християн перестало вважати його гріхом. Наша культура передбачає, що люди не мають належного самоконтролю, щоб утримуватися від сексу до шлюбу, тому це видається нереалістичним. Однак Боже Слово – Біблія – незмінне, і воно говорить нам, що секс поза шлюбом є аморальним (Матвія 15:19; 1 Коринтянам 6:9, 13; 7:2; 2 Коринтянам 12:21; Галатам 5:19; Ефесянам 5:3).

Будь-яка людина, що стала відродженим християнином через віру в Ісуса, вже не належить собі. У 1 Коринтянам 6:18-20 говориться: «Утікайте від розпусти. Усякий-бо гріх, що його чинить людина, є поза тілом. А хто чинить розпусту, той грішить проти власного тіла. Хіба ви не знаєте, що ваше тіло – то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!».

Нехтування Божим планом щодо шлюбу, статевих відносин і сім’ї завжди призводить до багатьох негативних духовних або фізичних наслідків – до засмучення Святого Духа (Ефесянам 4:30), почуття провини, сорому, жалю, до втрати поваги до себе та інших, розлучень у сім’ях і розбрату між віруючими, до поганого прикладу для наслідування, болю для майбутнього подружжя, небажаної вагітності, абортів і хвороб, які передаються статевим шляхом. Бог бажає, щоб секс був інтимним виявленням любові та відданості лише між чоловіком і дружиною. Секс поза шлюбом завдає шкоди нашій духовності та перешкоджає спілкуванню з Богом.

Той, хто припустився помилки, може бути прощений, навіть якщо це призвело до незапланованої вагітності. У 1 Івана 1:9 сказано: «Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої». Це не означає, що Він усуне наслідки наших учинків, але ми можемо бути відновлені духовно, зізнавшись і розкаявшись у своїх гріхах. Це означає відмову від своїх гріхів і зобов’язання любити та служити Христу.

У деяких випадках буде краще одружитися до народження дитини. Якщо пара, яка вже збиралася побратися, вчинила перелюб, що призвів до вагітності, то, можливо, для сім’ї та майбутньої дитини буде краще, якщо вони одружаться до її народження. Проте якщо між людьми нічого серйозного до цього не було, то одруження не виправдає їх у Божих очах. У такій ситуації весілля просто стане початком невдалого шлюбу. Біблія не говорить, чи слід одружуватися в такій ситуації, чи ні, хоча обоє батьків у будь-якому випадку зобов’язані підтримувати дитину емоційно, духовно та матеріально.

Ніхто з нас не виправдовується перед Богом учинками. Ми спасенні тільки вірою в те, що Ісус Христос може викупити нас від наших гріхів. У Біблії сказано: «Бо заплата за гріх – смерть, а дар Божий – вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!» (Римлянам 6:23). Бог не бажає, щоб ми намагалися виправляти ¬¬¬¬свої помилки самостійно; Він очікує, щоб ми віддали Йому свої серця. Покладаючи до Господніх ніг власну волю та підкоряючись Його найвищій владі, ми можемо бути впевнені у повноцінному житті на землі та в отриманні місця на небесах у вічності.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Якщо до одруження виникає вагітність, чи має пара брати шлюб?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries