settings icon
share icon
Запитання

Чи матимемо ми фізичні тіла на небесах?

Відповідь


Хоча в Біблії сказано небагато про те, на що буде схоже життя на небесах, ми, найімовірніше, матимемо фізичні тіла, хоча й не в тому ж вигляді, як зараз. У 1 Коринтянам 15:52 говориться, що «мертві воскреснуть нетлінними» (тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства), а ті, що житимуть під час повернення Христа за Його святими, переміняться.

Ісус Христос – «первісток з покійних» (1 Коринтянам 15:20, 23). Це означає, що Він дав приклад і проклав шлях. У 1 Коринтянам 15:42 написано, що наше тіло «сіється в тлінні, встає в нетлінні». Напередодні цих подій дехто встав із мертвих під час воскресіння Христа, як згадується в Євангелії від Матвія 27:52 – «багато тіл … устали». Ісус запропонував Хомі доторкнутися до Свого тіла після воскресіння (Івана 20:27), тому, вочевидь, Він мав цілком фізичне тіло.

Ми можемо очікувати, що всі воскреслі тіла віруючих будуть схожі на тіло Христа. Яка чудова істина! Також можна зробити висновок, що ми зможемо вживати їжу (хоча в Біблії конкретно про це не сказано). Іван у книзі Об'явлення 22:2 описує своє видіння вічного стану, в якому він бачив «і з одного, і з другого боку ріки – дерево життя, що приносить дванадцять плодів, щомісяця приносить свій плід». Це, вочевидь, вказує на скасування покарання з 3-го розділу Буття, де Адамові та Єві (а отже і всьому людству) було заборонено їсти плоди цього дерева. Щодо відчуття голоду, то, схоже, що його не буде. В Ісаї 49:10 написано, що в тисячолітньому царстві не буде голоду чи спраги. Йдеться про смертних у цей період, а не про цілковито змінених святих; але в більш широкому розумінні можна сказати – якщо й смертні на землі в часи Царства Христа не голодуватимуть, то, без сумніву, і на небі не буде голоду (див. також Об'явлення 7:14-16).

Зрештою, Йов писав, що він точно знав, що навіть після того, як помре та його «шкіра розпадеться», – він у своєму ТІЛІ ПОБАЧИТЬ Бога (Йова 19:26). Це означає, що ми володітимемо певними прославленими тілами. Якої би форми ми не набули, ми знаємо, що вона буде досконалою, безгрішною та бездоганною.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи матимемо ми фізичні тіла на небесах?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries