settings icon
share icon
Запитання

Куди потрапить більше людей – до раю чи до пекла?

Відповідь


На питання про те, де перебуває більше людей – у раю чи в пеклі, сам Ісус відповідає в одному короткому уривку: «Увіходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, – і нею багато хто ходять. Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, – і мало таких, що знаходять її!» (Матвія 7:13-14).

Лише ті, хто приймає Ісуса Христа та вірить у Нього, отримують право стати Божими дітьми (Івана 1:12). Отже, дар вічного життя надається тільки через Ісуса Христа всім тим, хто вірить у Нього. Він сказав: «Я – дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене» (Івана 14:6). Не через Магомета, Будду чи інших фальшивих богів, винайдених людиною. Він – не для тих, хто шукає легкого шляху на небо, продовжуючи вести світське життя на землі. Ісус спасає лише тих, хто цілковито вірить у Нього як у Спасителя (Дії 4:12).

Отже, які ж це два види воріт в Євангелії від Матвія 7:13-14? Вони ведуть до двох різних «доріг». Через широкі ворота відкривається прохід до широкої дороги, а через маленькі, вузькі – до дороги вузької. Вузька дорога є шляхом благочестивих, а широка – нечестивих. Широка дорога є легкою. Вона приваблива та потурає бажанням людини. На ній усе дозволено. Це – шлях світу, на ньому небагато правил, небагато обмежень і ще менше вимог. Толерантність до гріха вітається, Слово Боже не вивчається і Його стандартів ніхто не дотримується. Цей шлях не потребує духовної зрілості, морального характеру, будь-яких зобов’язань чи жертв. Це – легка дорога «за звичаєм віку цього, за волею князя, що панує в повітрі, духа, що працює тепер у неслухняних» (Ефесянам 2:2). Це – та широка дорога, що «людині здається простою, та кінець її – стежка до смерти» (Приповісті 14:12).

Проповідь прихильників інклюзивного євангелія, де «всі дороги ведуть на небо», кардинально відрізняється від того, що проповідував Ісус. Ворота егоцентризму, самозакоханості та гордовитої святості є широкими воротами світу, що ведуть до пекла. Безліч людей живе своїм життям, слідуючи за більшістю, яка прямує широкою дорогою, роблячи те, що роблять усі інші, та вірячи в те, у що вірять усі інші.

Вузька дорога є важким шляхом із багатьма вимогами. Це – шлях до визнання того, що ви не можете спастися самостійно і маєте покладатися лише на Ісуса Христа, щоб отримати спасіння. Це – шлях самозречення та хреста. Той факт, що небагато людей знаходить цей Божий шлях, означає, що його потрібно шукати старанно. «І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем» (Єремії 29:13). Справа в тому, що ніхто не натрапить на Царство й не забреде на вузький шлях випадково. Хтось запитав Ісуса: «Господи, – хіба буде мало спасених?». На що Він відповів: «Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, – багато хто будуть намагатися ввійти, – та не зможуть!» (Луки 13:23-24).

Багато хто намагатиметься увійти в ці вузькі ворота, ворота спасіння, але «не зможе». Вони не бажають покладатися лише на Ісуса. Вони не готові платити ціну. Для них це занадто дорого – відмовитися від світу. Дорога Ісуса є дорогою хреста, а це – дорога самозречення. Христос сказав: «Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме щоденно свого хреста, та й за Мною йде. Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто ради Мене згубить душу свою, той її збереже» (Луки 9:23-24).

Ісус знає, що багато хто обере широкі ворота й широкий шлях, що веде до загибелі та пекла. Відповідно, Він сказав, що лише небагато людей оберуть вузькі ворота. Згідно з текстом Матвія 7:13-14, немає жодних сумнівів у тому, що більше людей потрапить до пекла, ніж на небеса. А яким шляхом прямуєте ви?

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Куди потрапить більше людей – до раю чи до пекла?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries