settings icon
share icon
Запитання

Що означає бути чоловіком Божим?

Відповідь


«Чоловік Божий» – це опис людини, яка наслідує Бога в усьому, яка з радістю дотримується Його заповідей, живе не заради діл цього життя, а заради вічності, охоче служить Богові, віддаючи всі свої ресурси, і з радістю приймає страждання, які є результатом її віри. Текст Михея 6:8 містить влучний опис чоловіка Божого: «Було тобі виявлено, о людино, що добре, і чого пожадає від тебе Господь, – нічого, а тільки чинити правосуддя, і милосердя любити, і з твоїм Богом ходити сумирно».

Чоловік Божий не обманює свого роботодавця, запізнюючись на роботу чи ухиляючись від виконання поставлених завдань у робочий час; він не поширює пліток і не обмовляє; він зберігає розум і серце в чистоті, захищаючи свої очі та вуха від нечистоти цього світу. Якщо чоловік неодружений, то лишатиметься чистим та одружиться тільки з християнкою (2 Коринтянам 6:14). Якщо він одружений, то любитиме, поважатиме й цінуватиме свою дружину та буде главою дому (Ефесянам 5:22-24, 33). Божий чоловік не визнає світських цінностей, а вивчає Боже Слово, щоб зрозуміти, що є мудрим і добрим. Він зважає на знедолених або відкинутих суспільством, на самотніх і тих, хто втратив надію; він вислуховує проблеми інших людей і не засуджує.

Перш за все, чоловік Божий розуміє – коли наш Господь звелів: «Будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!» (Матвія 5:48), то він може досягти цього лише тому, що Бог дозволяє людям, «щоб були перед Ним ми святі й непорочні» (Ефесянам 1:4) через Його силу й присутність Духа. Самі ми не здатні до святості та досконалості, але через Христа, Який зміцнює нас, ми можемо все (Филип'янам 4:13). Чоловік Божий знає, що його нова природа – це праведність Христа, яка замінила гріховну природу на хресті (2 Коринтянам 5:17; Филип'янам 3:9). Кінцевий результат полягає в тому, що він смиренно ходить з Богом, знаючи, що може покладатися лише на Нього, щоб жити повним життям і вистояти до кінця.

Ось у чому полягає проста релігія: допомагати тим, хто в біді, та «себе берегти чистим від світу» (Якова 1:27). Ми можемо знати всі біблійні доктрини й теологічні терміни, можемо перекладати Біблію з оригіналу тощо, проте принцип із Михея 6:8 – це саме той принцип, якого має дотримуватися Божий чоловік: поводитися справедливо, любити милосердя та бути смиренним перед Богом.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає бути чоловіком Божим?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries