settings icon
share icon
Запитання

Що означає любити Господа всім своїм серцем, душею, розумом і силою?

Відповідь


«Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш – Господь один! І люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю!» (Повторення Закону 6:4-5). Ця фраза відома під назвою «Шемá», що походить від першого слова «слухай» на івриті. Сучасні євреї вважають читання Шеми ввечері та вранці одним із найбільш священних обов'язків. Ісус сказав: «Це найбільша й найперша заповідь» (Матвія 22:36-38).

Може видатися, що цю заповідь виконати неможливо. Насправді, це неможливо в природному стані людини. Немає більшого свідчення нашої нездатності виконати Закон Божий, ніж ця одна заповідь. Жодна людина з гріховною природою не може любити Бога всім серцем, душею та силою 24 години на добу. Проте не підкоритися будь-якій заповіді Бога – гріх. Тому, навіть не беручи до уваги гріхи, які ми чинимо щодня, ми всі засуджені через нашу нездатність виконати цю єдину заповідь. Ось чому Ісус постійно нагадував фарисеям про їхню нездатність дотримуватися Божого Закону. Він намагався вказати на їхню цілковиту духовну неспроможність і потребу в Спасителі. Без очищення від гріха, яке Він надає, та присутності Святого Духа, що живе в серцях викуплених і зміцнює їх, любити Бога в будь-якій мірі неможливо.

Однак як християни ми були очищені від гріха, і Дух перебуває в нас. Тож як ми починаємо любити Бога належним чином? Як людина в Марка 9:24 попросила Господа допомогти їй з її невір'ям, так і ми можемо звернутися до Нього за допомогою в тих сферах, де нам не вдається виявляти любов до Нього всім своїм серцем, душею, розумом і силою. Саме Його сили ми потребуємо, щоб зробити неможливе, і починати слід з пошуку й прийняття цієї сили.

Здебільшого наша любов і прихильність до Бога зростає з часом. Звичайно, новонавернені християни дуже добре знають про любов Господа та про свою любов до Нього. Проте бачачи його вірність під час боротьби і випробувань, наша любов до Нього зростатиме щораз більше. Ми стаємо свідками Його співчуття, милосердя, благодаті й любові до нас, як і Його ненависті до гріха, а також святості та праведності. Ми не можемо любити того, кого не знаємо, тому Його пізнання має бути нашим головним пріоритетом. Ми заглиблюємося в це пізнання, шукаючи Господа та Його праведності, серйозно ставлячись до повеління любити Його понад усе. Ми прагнемо вивчати Боже Слово, молитися, коритися і шанувати Його в усьому, а також ділитися знаннями про Ісуса Христа з оточуючими людьми. Саме завдяки цим духовним вправам любов до Бога зростає й дозріває Йому на славу.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає любити Господа всім своїм серцем, душею, розумом і силою?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries