Як я можу зміцнити свою віру?


Запитання: Як я можу зміцнити свою віру?

Відповідь:
Усі християни бажають або мають бажати зміцнити свою віру. Проте ті, хто віддав своє життя Христу, розуміють, що успіх не залежить від наших власних людських зусиль, – усі вони приречені на невдачу. Текст у 1 Коринтянам 4:7 нагадує нам: «Хто-бо тебе вирізняє? Що ти маєш, чого б ти не взяв? А коли ж бо ти взяв, чого чванишся, ніби не взяв?». Без Бога ми залишаємося лише зі своїми власними ресурсами, які уражають нас гординею, впертістю, байдужістю, нечутливістю та недостатністю. Єдиний, на Кого ми можемо сподіватись і Хто нас ніколи не підведе, – це Господь (Євреям 13:5).

Початок нашого шляху віри в Бога вимагає, щоб ми занурилися в Його Слово (Римлянам 10:17; 1 Петра 2:2). Ми маємо дізнатися про Його любов, справедливість, милість та план. Нам слід установити стосунки з Ним, аби пізнати Його особисто через Його Сина, Ісуса Христа (Івана 17:3). Нам слід просити Його відкрити Себе та змінити нас. Біблія обіцяє – якщо ми будемо шукати Бога, то знайдемо Його (Матвія 7:7). І якщо ми Йому дозволимо, то Він перетворить нас на нових людей, що зможуть пізнавати Його волю (Римлянам 12:2). Ми повинні померти для колишніх себе та відкинути гординю й егоїзм, які так довго утримували нас від Нього. Коли Господь змінить нас, ми навчимося вирощувати плоди, що походять від Святого Духа, Який перебуває в усіх віруючих (Галатам 5:22-23; Івана 14:17). Ходячи в Дусі та дозволяючи Йому контролювати наше життя, ми почнемо довіряти Йому. «Отже, як ви прийняли були Христа Ісуса Господа, так і в Ньому ходіть, бувши вкорінені й збудовані на Ньому, та зміцнені в вірі, як вас навчено, збагачуючись у ній з подякою» (Колосянам 2:6-7).

Якщо наша довіра до Бога зростатиме, то нам потрібно буде навчитися жити у вірі, виходити із зони комфорту та «ризикувати». Якщо ми віримо, що Господь забезпечить нас на цей день, то зможемо вільно виконувати Його волю і не тривожитися про наслідки. Щоразу коли ми стикатимемося зі спокусами, Він завжди забезпечуватиме вихід, щоб ми не були подолані (1 Коринтянам 10:13). Нам потрібно шукати цей вихід та прославити Бога, коли його знайдемо. У 1 Петра 1:7 написано, що Він використовуватиме випробування, аби перевірити нашу віру і зробити нас сильнішими. На нас чекає велика честь, якщо ми зможемо вистояти й не похитнутися. «Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове» (Римлянам 10:17)!

English


Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу зміцнити свою віру?

Дізнайтеся, як ...

Провести вічність із Богом



Отримати прощення від Бога