Як рай може бути досконалим, якщо там не буде всіх наших близьких?


Запитання: Як рай може бути досконалим, якщо там не буде всіх наших близьких?

Відповідь:
Слово «досконалість» містить у собі ідею цілісності та відсутності вад. То як рай може бути досконалим, якщо деяких людей там бракуватиме? Хіба він не був би кращим, якби там були всі наші близькі?

Бог – досконалий (Псалом 18:31). Божа оселя досконала. Його план спасіння є досконалим. У Своєму плані (який також є досконалим) Він поширює праведність Христа на всіх, хто вірить у Нього. Що ж відбувається з тими, хто не вірить в Ісуса? Вони нехтують досконалістю, нехтують оселею Бога та нехтують Ним Самим. Як написано в Івана 3:18: «Хто вірить у Нього, не буде засуджений, а хто не вірить, той уже засуджений, бо не повірив в Ім'я Єдинородного Божого Сина» (тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Змусити людей повірити насильно, ігнорувати їхній гріх або нехтувати Христом – означає знищити досконалість небес.

Коли ми сягнемо небес, наші погляди зміняться. Наша обмежена земна перспектива буде замінена на святу, небесну перспективу. Кажучи про вічний стан, текст у книзі Об'явлення 21:4 проголошує, що Бог «обітре кожну сльозу з їхніх очей, і більше не буде смерті, ні страждань, ні голосіння, ні болю, – вже більше не буде, тому що перше минулося». Туга за нашими близькими, мабуть, належить до категорії болю або скорботи. Можливо, в нас не буде жодних спогадів про них взагалі. Можливо, ми зрозуміємо, як їхня відсутність прославляє Господа. «Тепер бачимо, як у дзеркалі, неясно; тоді ж – обличчям до обличчя. Тепер знаю частково, а тоді пізнаю так, як і сам був пізнаний» (1 Коринтянам 13:12). До того часу нам слід вірити, що сказане Ним про небеса є істинним і що ми насолоджуватимемося досконалістю протягом усієї вічності.

Короткий опис вічності записаний у 21-22 розділах книги Об'явлення. Буде все нове, все чудове, славне й благословенне. Включаючи нас. Наші тіла, душі та дух будуть цілковито благословенними. Гріх більше не існуватиме, і наші думки перебуватимуть у злагоді з Божими думками (1 Івана 3:2). У Господа є план розрадити Свій народ (Ісаї 40:1), удосконалити Своїх викуплених (Євреям 10:14) і забезпечувати їх протягом усієї вічності (Псалом 23:6).

Просто зараз ми маємо зосередитися не на тому, як насолоджуватися небом або вічним станом без усіх наших близьких; нам слід зосередитися на тому, як ми можемо допомогти їм повірити у Христа, – щоб вони були там.

English


Повернутися на стартову українську сторінку

Як рай може бути досконалим, якщо там не буде всіх наших близьких?

Дізнайтеся, як ...

Провести вічність із Богом



Отримати прощення від Бога