settings icon
share icon
Запитання

Як рай може бути досконалим, якщо там не буде всіх наших близьких?

Відповідь


Слово «досконалість» містить у собі ідею цілісності та відсутності вад. То як рай може бути досконалим, якщо деяких людей там бракуватиме? Хіба він не був би кращим, якби там були всі наші близькі?

Бог – досконалий (Псалом 18:31). Божа оселя досконала. Його план спасіння є досконалим. У Своєму плані (який також є досконалим) Він поширює праведність Христа на всіх, хто вірить у Нього. Що ж відбувається з тими, хто не вірить в Ісуса? Вони нехтують досконалістю, нехтують оселею Бога та нехтують Ним Самим. Як написано в Івана 3:18: «Хто вірить у Нього, не буде засуджений, а хто не вірить, той уже засуджений, бо не повірив в Ім'я Єдинородного Божого Сина» (тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Змусити людей повірити насильно, ігнорувати їхній гріх або нехтувати Христом – означає знищити досконалість небес.

Коли ми сягнемо небес, наші погляди зміняться. Наша обмежена земна перспектива буде замінена на святу, небесну перспективу. Кажучи про вічний стан, текст у книзі Об'явлення 21:4 проголошує, що Бог «обітре кожну сльозу з їхніх очей, і більше не буде смерті, ні страждань, ні голосіння, ні болю, – вже більше не буде, тому що перше минулося». Туга за нашими близькими, мабуть, належить до категорії болю або скорботи. Можливо, в нас не буде жодних спогадів про них взагалі. Можливо, ми зрозуміємо, як їхня відсутність прославляє Господа. «Тепер бачимо, як у дзеркалі, неясно; тоді ж – обличчям до обличчя. Тепер знаю частково, а тоді пізнаю так, як і сам був пізнаний» (1 Коринтянам 13:12). До того часу нам слід вірити, що сказане Ним про небеса є істинним і що ми насолоджуватимемося досконалістю протягом усієї вічності.

Короткий опис вічності записаний у 21-22 розділах книги Об'явлення. Буде все нове, все чудове, славне й благословенне. Включаючи нас. Наші тіла, душі та дух будуть цілковито благословенними. Гріх більше не існуватиме, і наші думки перебуватимуть у злагоді з Божими думками (1 Івана 3:2). У Господа є план розрадити Свій народ (Ісаї 40:1), удосконалити Своїх викуплених (Євреям 10:14) і забезпечувати їх протягом усієї вічності (Псалом 23:6).

Просто зараз ми маємо зосередитися не на тому, як насолоджуватися небом або вічним станом без усіх наших близьких; нам слід зосередитися на тому, як ми можемо допомогти їм повірити у Христа, – щоб вони були там.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як рай може бути досконалим, якщо там не буде всіх наших близьких?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries