settings icon
share icon
Запитання

Потрапити на небеса – як я можу убезпечити свою вічну долю?

Відповідь


Визнайте це – день, коли кожен із нас вступить у вічність, може настати швидше, ніж ми очікуємо. Готуючись до цього моменту, ми маємо усвідомлювати – не кожен потрапить на небеса. Отже, як ми можемо бути впевненими, що перебуваємо серед тих, хто проведе вічність на небесах? Близько 2000 років тому апостоли Петро та Іван проповідували Євангеліє Ісуса Христа великій кількості людей в Єрусалимі. Саме тоді Петро висловив надзвичайно важливе твердження, яке має значення навіть у нашому постмодерністському світі: «Бо під небом немає іншого імені, даного людям, яким належить нам спастися» (Дії 4:12)!

У нинішніх обставинах, коли «всі шляхи ведуть на небеса», це не є політично коректним повідомленням. Є багато людей, які вважають, що можуть потрапити на небеса без Ісуса. Вони приймають благі обітниці слави, але не обтяжують себе прийняттям хреста, а ще менше – Того, Хто висів і помер на ньому за гріхи всіх тих, що повірять у Нього. Багато хто не бажає визнавати Ісуса єдиним шляхом і шукають інші шляхи. Але Ісус сам застерігає нас, що інших шляхів просто не існує, і наслідком відкидання цієї істини буде вічність у пеклі. Він сказав нам: «Хто вірить у Сина, той має вічне життя, а хто в Сина не вірить, той життя не побачить, але Божий гнів перебуває на ньому» (Івана 3:36).

Дехто стверджує, що було б обмеженням із боку Бога надавати лише один шлях на небеса. Проте, відверто кажучи, у зв’язку з тим, що людство відкинуло Бога, забезпечення хоч якогось шляху на небеса є надзвичайно великодушним кроком з Його боку. Ми заслуговуємо на засудження, а замість цього Він відкриває перед нами шлях до спасіння, віддавши Свого єдиного Сина на смерть за наші гріхи. Незалежно від того, вважаємо ми це обмеженням чи великодушністю, це – правда, і християни повинні підтримувати чисту, незаплямовану вістку про те, що єдиний шлях на небеса лежить тільки через Ісуса Христа.

Безліч людей сьогодні вірять у «розмите» Євангеліє, яке не має нічого спільного зі звісткою покаяння у своїх гріхах. Вони бажають вірити в Бога люблячого, Який не засуджує, не вимагає каяття та зміни їхнього колишнього способу життя. Вони з упевненістю стверджують наступне: «Я вірю в Ісуса Христа, але мій Бог не засуджує. Мій Бог ніколи б не відправив людину в пекло». Але ми не можемо дотримуватися подвійних стандартів. Якщо ми сповідуємо християнство, то маємо приймати Христа, Який сказав, що Він – єдиний шлях на небеса. Заперечувати це – значить відкидати Ісуса, тому що Він проголосив: «Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене» (Івана 14:6).

Запитання все ще в силі: хто насправді ввійде у Царство Боже? Як ми можемо убезпечити свою вічну долю? Відповіді на ці питання ми бачимо у чіткому розмежуванні тих, хто має вічне життя, і тих, хто – ні. «Хто має Сина, той має життя; хто не має Божого Сина, той не має життя» (1 Івана 5:12). Ті, що вірують у Христа, що прийняли Його жертву як плату за наші гріхи та слідують за Ним у послуху, проведуть вічність на небесах. Ті ж, хто відкидає Його, будуть позбавлені цього. «Хто вірить у Нього, не буде засуджений, а хто не вірить, той уже засуджений, бо не повірив в Ім’я Єдинородного Божого Сина» (Івана 3:18).

Наскільки прекрасними будуть небеса для тих, хто прийняв Ісуса Христа своїм Спасителем, настільки ж пекло буде жахливим місцем для тих, хто відкинув Його. Наша звістка до втрачених душ лунала б зі значно більшою наполегливістю, якби ми розуміли, ЩО святість і праведність Божі вчинять із тими, хто знехтував прощенням у Його Сині, Ісусі Христі. Ніхто не може читати Біблію серйозно, не бачачи знову і знову – риса підведена. Біблія надзвичайно однозначна у тому, що існує лише один шлях до небес – через Ісуса Христа. Він дав нам наступне попередження: «Входьте вузькими ворітьми, бо широкі ті ворота й широка та дорога, що ведуть до загибелі, – і багато є тих, які ними входять, але вузькі ті ворота й тісна та дорога, що ведуть до життя, – і мало є тих, хто їх знаходить» (Матвія 7:13–14).

Існує тільки один шлях на небеса і тим, хто слідує цим шляхом, дана обітниця потрапити туди. Проте не всі слідують цим шляхом. А ви?

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Потрапити на небеса – як я можу убезпечити свою вічну долю?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries