settings icon
share icon
Запитання

Як християнам слід реагувати на глобальну бідність і голод?

Відповідь


Згідно з останніми статистичними даними, понад 840 мільйонів людей у всьому світі постійно недоїдають. Щодня 26 тисяч дітей помирають через бідність, голод і хвороби, які можна було відвернути. Коли така кількість людей перебуває в тяжкому становищі, що робити християнам? Як має реагувати церква?

Християнам слід реагувати на глобальну бідність і голод зі співчуттям. Істинне співчуття до нужденних, приклад якого дав Ісус (Марка 8:2), означає, що ми знаємо про потребу, ми піклуємося про людей, які її мають, і ми готові діяти заради їхнього блага. Співчуття до «брата» є доказом існування Божої любові в нас (1 Івана 3:17). Ми прославляємо Його, виявляючи доброту до бідних (Приповісті 14:31).

Християнам слід реагувати на глобальну бідність і голод діями. Без сумніву, кожен християнин має молитися за нужденних. Але крім цього нам необхідно робити все можливе, аби полегшити страждання, викликані глобальною бідністю та голодом. Ісус сказав: «Продавайте достатки свої та милостиню подавайте ... Бо де скарб ваш, там буде й серце ваше!» (Луки 12:33-34). Нам слід робити добро та допомагати нужденним, як Тавіта (Дії 9:36).

Віруючі, що самовіддано допомагають бідним, будуть благословенні Богом. «Хто милостивий до вбогого, той позичає для Господа, і чин його Він надолужить йому» (Приповісті 19:17). Ці божественні благословення можуть бути радше духовними, а не матеріальними, проте нагорода гарантована – допомога бідним є інвестицією у вічність.

Існує декілька християнських гуманітарних організацій, які діють не лише заради боротьби з глобальною бідністю та голодом, а й для того, щоб поділитися Євангелієм Ісуса Христа. Такі групи, як Compassion International, прагнуть задовольнити різнобічні потреби людей – як фізичні, так і духовні.

Християнам слід реагувати на глобальну бідність і голод з надією. Віруючі можуть допомагати бідним з упевненістю, що вони сприяють Божій справі у світі: «Я знаю, що зробить Господь правосуддя убогому, присуд правдивий для бідних» (Псалом 139:13). Ми працюємо з надією на те, що Ісус повернеться, і «буде судити убогих за правдою, і правосуддя чинитиме слушно сумирним землі» (Ісаї 11:4).

Поки цей день небесної рівності не настав, Ісус сказав: «…вбогих ви маєте завжди з собою» (Матвія 26:11). Отже, в нас є необмежені можливості – і невідкладний обов'язок – служити Господу, служачи іншим.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як християнам слід реагувати на глобальну бідність і голод?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries