settings icon
share icon
Запитання

Чи буде на небесах таке поняття, як стать?

Відповідь


Текст у Матвія 22:30 повідомляє, що люди після воскресіння не одружуватимуться – вони стануть, «мов ангели». Проте це не означає, що люди стануть безстатевими. Чоловічий, а не середній займенник багато разів використовується для опису ангелів (...ВІН був схожий... тощо). Отже, немає жодних реальних ознак того, що ангели є безстатевими істотами.

У Біблії ніщо не вказує на те, що люди втратять або змінять свою стать на небесах. На підставі книги Об'явлення (розділи 21-22) видається, що Бог не просто зробить усе таким, яким воно було в Едемському саду, а навіть кращим. Пам'ятайте, що стать не є чимось поганим, а насправді добрим. Бог створив Єву, бо Адамові був потрібен хтось, хто би доповнював його. Шлюб (неможливий без різних статей) – модель стосунків між чоловіком і жінкою – є символом Христа і церкви. Церква – це наречена, а Христос – наречений (Ефесянам 5:25-32).

І хоча у Святому Письмі про це прямо не говориться, схоже, що люди після смерті збережуть свою стать. Наша статева приналежність є складовою того, ким ми є. Стать – це більше, ніж щось фізичне – це складова нашої сутності та того, як ми ставимося до Бога. Тому, найімовірніше, стать буде доведена до досконалості та прославлена у вічності. Також слід зазначити, що Ісус зберіг Свою стать після смерті і воскресіння.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи буде на небесах таке поняття, як стать?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries