settings icon
share icon
Запитання

Як нам подолати страх перед останнім часом?

Відповідь


Ісус сказав, що в останній час справді відбуватимуться жахливі події: «коли люди будуть мертвіти від страху й чекання того, що йде на ввесь світ» (Луки 21:26). У деяких людей сьогодні навіть сама думка про майбутнє викликає жах. Але Господь не бажає, щоб ми боялися: «Не лякайся, черідко мала, бо сподобалося Отцю вашому дати вам Царство» (Луки 12:32).

Кращий спосіб подолати страх перед останнім часом – бути духовно підготовленими до нього. Перш за все, нам слід налагодити особисті стосунки з Ісусом Христом, аби мати вічне життя (Івана 3:16; Римлянам 10:9-10). Лише через Нього ми можемо отримати прощення гріхів і вічність з Богом. Якщо Бог – ваш Отець, а Ісус – ваш Господь, то вам немає про що непокоїтися (Филип'янам 4:7).

По-друге, кожен християнин має вести життя, гідне нашого покликання у Христі. В Ефесянам 4:1-3 сказано: «Отож, благаю вас я, в'язень у Господі, щоб ви поводилися гідно покликання, що до нього покликано вас, зо всякою покорою та лагідністю, з довготерпінням, у любові терплячи один одного, пильнуючи зберігати єдність духа в союзі миру». Пізнання Ісуса та слідування Його волі – чудовий засіб від будь-якого страху.

По-третє, християнам обіцяне Боже спасіння, і це підбадьорює. У 1 Солунянам 4:13-18 зазначається: «Не хочу ж я, браття, щоб не відали ви про покійних, щоб ви не сумували, як і інші, що надії не мають. Коли-бо ми віруємо, що Ісус був умер і воскрес, так і покійних через Ісуса приведе Бог із Ним. Бо це ми вам кажемо словом Господнім, що ми, хто живе, хто полишений до приходу Господнього, – ми не попередимо покійних. Сам-бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі, потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом. Отож, потішайте один одного цими словами!».

Нам слід не лише не боятися майбутнього, а й чекати на нього з радістю! Ті, хто у Христі, будуть «підхоплені», щоб зустрітися й перебувати з Ним завжди.

Окрім того, Святе Письмо каже, що нам не треба боятися судного дня: «Любов удосконалюється з нами так, що ми маємо відвагу на день судний, бо який Він, такі й ми на цім світі. Страху немає в любові, але досконала любов проганяє страх геть, бо страх має муку. Хто ж боїться, той не досконалий в любові» (1 Івана 4:17-18).

Ті ж, хто не визнає Христа, не мають обітниці миру в майбутньому. Невіруючі мають реальну проблему, бо вони не вирішили питання про те, де проведуть вічність. Вони не будуть підхоплені та стикнуться з періодом Горя; їм насправді є чого боятися. Але віруючі не бояться кінця світу. Замість цього ми прагнемо вести життя, гідне нашого покликання, очікуючи на повернення Ісуса та знаючи, що наша доля – в Його руках (Псалом 30:16).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як нам подолати страх перед останнім часом?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries