settings icon
share icon
Запитання

Чому Бог послав злого духа, щоб мучити царя Саула?

Відповідь


«І Дух Господній відступився від Саула, а напав його дух злий, посланий від Господа» (1 Самуїла 16:14). Про це також ідеться в 1 Самуїла 16:15-16, 23; 18:10 і 19:9. Саул двічі виявляв прямий непослух Богові (1 Самуїла 13:1-14; 15:1-35), тому Він забрав Свого Духа й дозволив злому духові мучити царя. Можливо, що сатана та демони завжди хотіли атакувати Саула, тепер же Господь просто їм це дозволив.

Це приводить нас до іншого питання: чи посилає Бог злих духів сьогодні, щоб мучити людей? Є приклади, коли люди в Новому Завіті для покарання були віддані сатані або демонам. Господь дозволив Ананію та Сапфірі cповнитися духом сатани для застереження ранньої церкви (Дії 5:1-11). Людина з коринтської церкви скоїла інцест і перелюб, і Бог звелів керівникам «віддати такого сатані», щоб загинуло його грішне тіло, але спаслася душа (1 Коринтянам 5:1-5). Ісус був відведений Духом у пустелю, щоб диявол випробував Його (Матвія 4:1-11). Господь також дозволив ангелу сатани мучити Павла, щоб навчити апостола покладатися на Його благодать і силу, а не стати марнославним через велику кількість отриманої духовної істини (2 Коринтянам 12:7).

Якщо Бог і дозволяє злим духам мучити людей сьогодні, то робить Він це заради нашого блага та Своєї слави (Римлянам 8:28). Незважаючи на те, що демони є злими, вони продовжують перебувати під Його суверенним контролем. Як і у випадку з Йовом, сатана та його слуги можуть робити лише те, що Господь їм дозволяє (Йова 1:12; 2:6). Вони ніколи не діють незалежно від Його влади, досконалої волі та цілей. Якщо віруючі підозрюють, що їх мучать демонічні сили, першою реакцією має бути каяття в будь-якому відомому їм гріху. Потім нам слід просити мудрості, щоб зрозуміти, чого нам слід навчитися в такій ситуації. Потім нам необхідно прийняти те, що Бог допускає в нашому житті, знаючи, що це приведе до зміцнення нашої віри та Його прославлення.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому Бог послав злого духа, щоб мучити царя Саула?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries