settings icon
share icon
Запитання

Що ми робитимемо на небесах?

Відповідь


В Євангелії від Луки 23:43 Ісус сказав: «По-правді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!». Грецьке слово, перекладене як «рай», – «парадісос» – означає парк, зокрема Едем (місце майбутнього щастя). Воно походить від єврейського «пардес», що також означає «парк, ліс, фруктовий сад» (згідно з Симфонією Стронга). Ісус сказав: «Сьогодні будеш зо Мною “ен парадісос”», а не “ен нефелє”, що грецькою означало «на хмарах». Він свідомо використав слово «парк». Не просто парк, а рай або парк Божий (Об’явлення 2:7), який стане для нас місцем майбутнього щастя. Чи звучить це як нудне місце? Коли ви думаєте про парк, чи асоціюється це з нудьгою?

Ісус сказав: «Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!» (Матвія 4:10). Цікаво, що Він не казав: «прославляй і шануй». Навіть поверхневе дослідження слова «прославляти» в Біблії показує, що воно стосується словесної хвали, здебільшого співу. Поклоніння, однак, походить від серця. Воно виявляється у прославленні. Служіння Богові є поклонінням, і зі Святого Письма стає зрозуміло, що ми служитимемо Господу на небесах. «А раби Його будуть служити Йому» (Об’явлення 22:3).

Ми не можемо повною мірою служити Богові в цьому житті через гріх, але на небі «жадного прокляття більше не буде» (Об’явлення 22:3). Ми вже не перебуватимемо під прокляттям гріха, тож усе, що ми робитимемо, буде поклонінням на небесах. І це буде походити з нашої любові до Бога, незаплямованої гріховною природою.

Отже, що ми будемо робити? Мені найбільше подобається процес пізнання: «Бо хто розум Господній пізнав? Або хто був дорадник Йому?» (Римлянам 11:34); «в Якому всі скарби премудрости й пізнання заховані» (Колосянам 2:3). Бог – «Високий і Піднесений, повіки Живущий» (Ісаї 57:15). Він є поза часом, і нам буде потрібна вічність, щоб ми «змогли зрозуміти зо всіма святими, що то ширина й довжина, і глибина й вишина, і пізнати Христову любов, яка перевищує знання» (Ефесянам 3:18-19). Іншими словами, ми ніколи не припинятимемо пізнавати.

Боже Слово повідомляє, що ми не будемо самотніми в Його раю. Говорячи про любов і про майбутнє на небесах, апостол Павло стверджує: «тепер розумію частинно, а потім пізнаю, як і пізнаний я» (1 Коринтянам 13:12). Мабуть це означає, що ми матимемо можливість глибоко й цілковито пізнати своїх друзів і членів сім’ї. Це означає, що на небі не буде необхідності в секретах. Нам не буде чого соромитися й не буде що приховувати. У нас буде ціла вічність для спілкування з великою кількістю людей, що їх «зрахувати не може ніхто, з усякого люду, і племен, і народів, і язиків» (Об’явлення 7:9). Не дивно, що небеса будуть місцем нескінченного пізнання – для того, аби пізнати кожного, потрібна вічність!

Чого б ми не очікували від того, що ми робитимемо у вічному Божому саду на небесах, усе це буде перевершене, коли «скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу» (Матвія 25:34). Ми можемо бути певні, що все те, що ми робитимемо в раю, буде поза межами нашої уяви!

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що ми робитимемо на небесах?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries