settings icon
share icon
Запитання

Як можна подолати демонічні твердині?

Відповідь


Перш ніж демонічні твердині можуть бути подолані, нам необхідно зрозуміти, що це. Слово «твердиня» зустрічається в Новому Завіті лише один раз (2 Коринтянам 10:4), а грецьке слово, використане в даному тексті, означає «укріплення» (наприклад, фортеця). У цьому уривку апостол Павло вказує церкві Коринту, як боротися та руйнувати «всяку гордість, що повстає проти Божого пізнання» (2 Коринтянам 10:5; тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Це здійснюється за допомогою Господньої сили, а не зброї світу. Хибні аргументи та думки є наслідком гордині та злих і марнославних задумів – тих самих твердинь, в яких мешкають демони. У цьому й полягає суть боротьби з ними – долати їхні твердині Божою силою.

В Ефесянам 6:10-18 Павло описує ресурси, надані Богом Своїм послідовникам – Його обладунки. Нам сказано з почуттям покори та залежності використовувати ці ресурси. Зверніть увагу на те, що ми повинні зміцнюватися «Господом та могутністю Його сили». Ми не долаємо демонічні твердині власними силами. Ми захищаємося першими п'ятьма оборонними обладунками та маємо одну наступальну зброю – меч духовний, який є Божим Словом. Ми робимо це: «усякою молитвою і проханням … і благанням за всіх святих» (вірш 18). У віршах 12 і 13 Павло пише: «Адже наша боротьба не з тілом і кров'ю, але з началами, з владами, зі світовими правителями темряви цього віку, з піднебесними духами злоби. Тому візьміть усю Божу зброю, щоб ви змогли дати опір у день зла і, усе подолавши, вистояти».

Звичка, яку слід розвивати всім віруючим, полягає в зосередженні на тексті в Ефесянам 6:10-18 і щоденному духовному «озброєнні». Це – тривалий шлях до перемоги над дияволом та його задумами. Тут апостол стверджує, що хоча ми ходимо в тілі (живемо й дихаємо в нашому людському єстві), ми воюємо не тілом (ми не можемо вести духовну боротьбу, використовуючи тілесну зброю). Замість цього, зосереджуючись на ресурсах і зброї духовної сили, ми побачимо, як Бог дає нам перемогу. Жодна демонічна твердиня не зможе встояти перед молитвами християн, зодягнених в «усю Божу зброю», які борються за допомогою Його Слова та зміцнені Його Духом.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як можна подолати демонічні твердині?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries