settings icon
share icon
Запитання

Що робити, якщо я не можу вирішити, з ким мені слід зустрічатися?

Відповідь


Біблія конкретно не розглядає цю тему, але дає нам розуміння того, що слід шукати в потенційному подружжі. Перша і найкраща порада – молитися про це. Бог дасть мудрість та керівництво, якщо ви попросите. «Якщо комусь із вас бракує мудрості, нехай просить у Бога, Який дає всім щедро і не докоряє, тож буде йому дано» (Якова 1:5; тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства).

Текст у 2 Коринтянам 6:14 наставляє: «Не впрягайтеся разом з невірними в чуже ярмо. Що може бути спільного в праведності з беззаконням? Що спільного між світлом і темрявою?». Перше питання, яке потрібно поставити, – чи посвячений потенційний чоловік/дружина Богові. Якщо ні, то така людина не повинна розглядатись як потенційне подружжя. З іншого боку, якщо вона слідує за Христом, це ще не робить її ідеальним партнером автоматично. Принцип «не впрягатися в чуже ярмо» може виходити за межі лише приналежності до християнства. У ньому існує багато різних вірувань, і це слід враховувати під час вибору потенційного подружжя. Подумайте, як виглядатиме шлюб із цією людиною. Чи достатньо близькі ваші переконання, щоб ви змогли навчати своїх дітей однаковим доктринам? Це має велике значення.

Чоловікам важливо звернути увагу на те, якою має бути дружина-християнка. «Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господу, адже чоловік є голова дружини, як Христос – Голова Церкви, Він же – Спаситель тіла. Як Церква кориться Христові, так і дружини – чоловікам у всьому» (Ефесянам 5:22-24). Апостол Павло каже, що дружині слід коритися чоловікові з любові. Це не обов’язково означає, що дівчина, з якою ви плануєте стосунки, повинна цілковито підкорятися вам. Поки ви зустрічаєтеся, вона не зобов’язана це робити. Проте вона не має виявляти бунтівний дух, а з любові підкорюватися авторитетам, що є над нею. Текст у Притчі 31:10-31 описує риси «добропорядної жінки». Вона – працьовита, щедра й доброчесна, сильна та мудра. Можливо, ви не зможете знайти всі ці риси в одній людині, але вони є бажаними і приємними Богові.

Ще один текст зі Святого Письма, в якому йдеться про дружину, приємну для Господа, – це 1 Петра 3:1-4: «Так само дружини: підкоряйтеся своїм чоловікам, аби і деякі з тих, хто не кориться Слову, були й без Слова полонені поведінкою дружин, побачивши ваше чисте життя у пошані. Нехай окрасою для них буде не зовнішнє, не заплітання волосся та навішування золота чи прикрашання одягу, а прихована сердечна людина, у нетлінності лагідного і мовчазного духа, що є дорогоцінним перед Богом». Це каже нам про те, що жінка має бути чистою та жити для Христа, аби зуміти без слів навернути чоловіка, що збився з вірного шляху. Це також вказує на те, що їй слід дбати не так про зовнішній вигляд, як про своє духовне життя.

Для жінок також є декілька описів того, яким має бути чоловік-християнин. Хоча людина, з якою ви розглядаєте можливість мати стосунки, не є вашим чоловіком, вам слід звертати увагу на вияви такої любові: «Чоловіки, любіть своїх дружин, як Христос полюбив Церкву й віддав Себе за неї, щоб її освятити, очистивши купіллю води в слові, щоби поставити її Собі славною Церквою, яка не має ні плями, ні вади, і нічого такого подібного, але щоб вона була свята й непорочна» (Ефесянам 5:25-27). Чи виявляє він таку любов? Чи готовий він вести людей до Ісуса та допомагати їм бути святими й непорочними? Чоловік має любити Бога понад усе та бути готовим допомагати своїм братам і сестрам у вірі прагнути бути святими та приємними Господу. Він має бути смиренним, мудрим і милосердним, як Христос. Шукайте ці риси в чоловікові, бо це те, що до вподоби Богу.

Ви не знайдете «досконалої» людини з усіма цими рисами, але Господь дозволить вам побачити, чи прагнуть ті, з ким ви розглядаєте відносини, догодити Йому. Як і з будь-якими іншими важливими рішеннями в житті, до стосунків слід ставитися з обережністю, мудрістю та ревною молитвою.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що робити, якщо я не можу вирішити, з ким мені слід зустрічатися?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries