settings icon
share icon
Запитання

Як я можу навернутися у християнство?

Відповідь


Один чоловік у грецькому місті Филипи поставив Павлові та Силі дуже схоже запитання. Про цю людину ми знаємо принаймні три речі: він був тюремним наглядачем, язичником і він був у розпачі. Він був на межі самогубства, коли Павло зупинив його. І ось що цей чоловік запитав: «Що потрібно мені робити, аби спастися?» (Дії 16:30).

Той факт, що було поставлене саме це запитання, показує – він усвідомлював свою потребу в порятунку, адже виходом для себе він бачив лише смерть, і знав, що потребує допомоги. Інший факт демонструє, що ставлячи це запитання Павлу та Силі, він вірив у те, що в них була відповідь.

Відповідь була простою та миттєвою: «Віруй у Господа Ісуса Христа – і спасешся ти та твій дім!» (вірш 31). Далі Біблія продовжує розповідь про те, що цей чоловік повірив і був навернений. З того дня його життя змінилося.

Зверніть увагу, що навернення охоронця було основане на його вірі. Йому потрібно було лише довіритися Ісусові. Він повірив, що Ісус був Сином Божим і Месією, Який виконав Писання. Його віра також включала розуміння того, що Ісус помер за гріх і воскрес – про це проповідували Павло і Сила (Римлянам 10:9–10 та 1 Коринтянам 15:1–4).

«Навернутися» буквально означає «обернутися». Коли ми обертаємося до чогось чи когось, то обов’язково відвертаємося від чогось іншого. Коли ми обертаємося до Ісуса, то повинні відвернутися від гріха. Біблія називає це «покаянням» та наверненням до віри в Ісуса. Таким чином, покаяння та віра є взаємодоповнюючими. Покаяння та віра згадуються в 1-му посланні до Солунян 1:9: «ви від ідолів навернулися до Бога». Християнин залишає позаду свої колишні шляхи та все, що стосується хибної релігії, у результаті щирого навернення до християнства.

Іншими словами, щоб навернутися у християнство, вам слід повірити, що Ісус є Сином Божим, Який помер за ваші гріхи і воскрес із мертвих. Ви маєте визнати свою гріховність і потребу в спасінні. Коли ви відвернетеся від гріха до Христа, Бог обіцяє спасти вас і дати Святого Духа, Який зробить вас новим творінням.

Християнство у своїй істинній формі не є релігією. Християнство, згідно з Біблією, полягає в особистих стосунках з Ісусом Христом. Християнство – це Божественна пропозиція спасіння всім, хто вірить у жертву Ісуса на хресті. Людина, яка навертається у християнство, не переходить із однієї релігії в іншу. Навернення у християнство передбачає прийняття Божого дару спасіння і початок особистих відносин з Ісусом Христом, що веде до прощення гріхів і вічного життя після смерті.

Чи бажаєте ви навернутися у християнство на підставі прочитаного вами у цій статті? Якщо ваша відповідь ствердна, то ви можете звернутися до Бога з наступною простою молитвою. Але пам’ятайте, що ані ця молитва, ані будь-яка інша не врятує вас. Лише віра у Христа може врятувати вас від гріха! Ця молитва – лише спосіб повідомити Богові про вашу віру в Нього і подякувати за порятунок. «Господи, я знаю що згрішив/-ла проти Тебе і заслуговую на покарання. Але Ісус Христос узяв моє покарання на Себе і через віру в Нього я можу бути прощений/-а. Я довіряю Тобі своє спасіння. Дякую Тобі за Твою благодать і прощення – дарунок вічного життя! Амінь!»

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу навернутися у християнство?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries