settings icon
share icon
Запитання

Чим християнське весілля має відрізнятися від нехристиянського?

Відповідь


Головною відмінністю між християнським і нехристиянським весіллям є Христос. Християни, що вступають у шлюб, складають обітницю Христові, а також одне одному, і ця обітниця має бути очевидною для всіх, хто перебуває на весіллі. Зазвичай у центрі уваги на нехристиянському весіллі є пара, особливо наречена. На християнському ж весіллі головним є Христос.

Християнська пара, що насправді бажає прославити Ісуса своїм весіллям, може почати з підготовки – біблійного дошлюбного консультування зі своїм священнослужителем. Дошлюбна консультація, заснована на непорушних біблійних принципах, викладає ролі чоловіка та дружини в їхніх стосунках між собою і зі своїми майбутніми дітьми (Ефесянам 5:22-6:4; Колосянам 3:18-21). Весілля підтверджує перед Богом, друзями й родичами, що ця пара бажає жити згідно з Господнім планом для сім’ї.

Весільна церемонія також має відображати відданість пари прославленню Ісуса Христа. Кожна частина служби, від музики до обітниць та промов ведучого, має відображати цю відданість. Музика повинна бути достойною та прославляти Христа, а не світською чи легковажною. Обітниці мають виголошуватися парою з цілковитим розумінням того, що сказані одне одному слова є довічним зобов’язанням, і з усвідомленням, що обіцяне одне одному вони також обіцяють і Богові. Виступ священнослужителя також має відображати ці істини.

Християнській парі слід ретельно вибирати учасників церемонії, звертаючи увагу на їхню відданість Христові. Призначення дружок нареченої та дружб полягає не лише в тому, щоб гарно одягнутися на весілля. Їхня присутність свідчить про згоду та обіцянку підтримувати пару в обітниці прославляти Христа своїм шлюбом. Так само й сукні нареченої та її дружок мають бути скромними та відповідними. На церемонії, що прославляє Христа, немає місця відвертому вбранню.

Якщо заплановано бенкет, він також має прославляти Христа. Хоча на християнських весіллях і бенкетах часто бувають присутні невіруючі родичі, подання їм алкоголю посилає невірний сигнал, що між тими, хто сповідує Христа як свого Господа, і тими, хто не вірить у Нього, – насправді дуже мало відмінностей. Навіть якщо віруючі, які планують весілля, не бачать нічого поганого в алкоголі та вживають його з чистим сумлінням, інші християни можуть бути ображені наявністю алкоголю, а нам не слід використовувати свою свободу, щоб хтось через це спіткнувся.

Пара, чиє весілля прославляє Христа, на все життя запам’ятає красу і серйозність цієї події та завжди вважатиме її чудовим початком спільного життя.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чим християнське весілля має відрізнятися від нехристиянського?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries