settings icon
share icon
Запитання

Яким має бути християнське життя?

Відповідь


Християнське життя має бути прожите з вірою. З її допомогою ми вступаємо та провадимо християнське життя. Починаючи його, коли ми навертаємося до Христа за прощенням гріхів, ми розуміємо – те, що ми шукаємо, неможливо отримати в будь-який інший спосіб, окрім віри. Ми не можемо заслужити шлях на небеса, бо нічого з того, що ми в стані зробити, не буде достатньо. Ті, які вважають, що можуть отримати вічне життя, дотримуючись правил та обрядів – списку дозволів і заборон – заперечують ясне вчення Біблії: «А що перед Богом Законом ніхто не виправдується, то це ясно, бо “праведний житиме вірою”» (Галатам 3:11). Фарисеї-сучасники Христа відмовились від Нього, бо Він проголошував саме цю істину – що всі їхні праведні діла марні і що спасає лише віра в Месію.

У 1-му розділі Послання до Римлян Павло каже, що Євангеліє Ісуса Христа є тією силою, яка нас спасає. Євангеліє – це добра звістка про те, що всі віруючі в Нього отримають вічне життя. Коли ми починаємо християнське життя з вірою у цю звістку, то бачимо, що наша віра зростає в міру того, як ми пізнаємо Бога, Який нас спас. Євангеліє Христа насправді відкриває нам Господа, оскільки ми живемо, щоб із кожним днем наближатися до Нього. У Римлянам 1:17 написано: «Правда-бо Божа з’являється в ній (Євангелії Христа) з віри в віру, як написано: “А праведний житиме вірою”». Отже, складовою християнського життя є старанне читання й вивчення Слова, разом з молитвою про розуміння, мудрість і тісніші, ближчі стосунки з Богом через Святого Духа.

У християнському житті ми також маємо померти для свого «я», щоб вести життя віри. Павло писав: «Я розп’ятий з Христом. І живу вже не я, а Христос проживає в мені. А що я живу в тілі тепер, – живу вірою в Божого Сина, що мене полюбив, і видав за мене Самого Себе» (Галатам 2:19-20). Бути розп’ятими з Христом означає, що ми прибили нашу попередню природу до хреста та прийняли рішення жити у новій природі Ісуса (2 Коринтянам 5:17). Той, Хто полюбив і помер за нас, тепер перебуває в нас, і життя, яке ми ведемо, є життям віри у Нього. Вести християнське життя означає жертвувати своїми власними бажаннями, амбіціями і славою, замінюючи їх на бажання та славу Ісуса. Ми можемо зробити це лише з допомогою Його сили через віру, яку Він дарує нам зі Своєї милості. Складовою християнського життя є молитва про це.

Християнське життя також полягає в тому, щоб вистояти до кінця. У Посланні до Євреїв 10:38 процитовані слова старозавітного пророка Авакума: «А “праведний житиме вірою”. І: “Коли захитається він, то душа Моя його не вподобає”». Бог не приймає тих, хто, давши обітницю, «хитаються», проте ті, хто живе вірою, ніколи не відступлять, бо їх підтримує Святий Дух, Який переконує, що ми вистоїмо з Христом до кінця (Ефесянам 1:13-14). Автор Послання до Євреїв підтверджує цю істину у 39-му вірші: «Ми ж не з тих, хто хитається на загибель, але віруємо на спасіння душі». Справжній віруючий – той, хто вірить до кінця.

Отже, християнське життя сповнене вірою в Бога, Який спас нас, зміцнює і запечатує для майбутнього на небесах і Чиєю силою ми збережені назавжди. Повсякденне життя у вірі зміцнюється в міру того, як ми шукаємо Господа в Його Слові та молитвах і об’єднуємося з іншими віруючими, які мають таку ж мету – ставати схожими на Христа.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Яким має бути християнське життя?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries