settings icon
share icon
Запитання

Що означає бути християнином, народженим згори?

Відповідь


Що означає бути християнином, народженим згори? Біблійний уривок, записаний в Івана 3:1-21, відповідає на це запитання. Господь Ісус Христос розмовляє з Никодимом, видатним фарисеєм і членом Синедріону (юдейського уряду). Никодим прийшов до Ісуса вночі, щоб задати Йому питання, які турбували його.

У розмові з Никодимом Ісус сказав: «…Знову й знову запевняю тебе: коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства!» Никодим запитав Його: «Як може людина, будучи старою, народитися? Чи може вона вдруге ввійти в утробу своєї матері й народитися?» Ісус відповів: «Знову й знову запевняю тебе: коли хто не народиться від води й Духа, не може ввійти до Божого Царства! Народжене від тіла є тіло, а народжене від Духа є дух. Не дивуйся з того, що я сказав тобі: Вам потрібно народитися згори…» (Івана 3:3-7).

Никодим мав реальну потребу. Він потребував зміни власного серця, тобто духовного перетворення. Нове народження – народження згори – відбувається тоді, коли людина повірила в Бога й отримала вічне життя (2 Коринтян 5:17; Тита 3:5; 1 Петра 1:3; 1 Івана 2:29; 3:9; 4:7; 5:1-4,18). В Івана 1:12,13 зазначається, що «народження людини згори» також означає отримання нею статусу Божої дитини через віру в ім’я Ісуса Христа.

Звідси виникає логічне запитання: «Чому людина має бути народжена згори?» Апостол Павло в Посланні до ефесян 2:1 говорить: «І вас, що були мертві через ваші переступи й гріхи…» Жителям Риму у своєму Посланні до римлян 3:23 апостол написав: «Адже всі згрішили й позбавлені Божої слави». У зв’язку з цим людина потребує народження згори, щоб отримати прощення своїх гріхів і налагодити стосунки з Богом.

Як це відбувається? Текст Ефесян 2:8,9 стверджує: «Адже ви спасенні благодаттю через віру, і це не від вас, це Божий дар, не від справ, щоб ніхто не хвалився». Коли хтось є «спасенний», то тільки через те, що отримав народження згори, духовне оновлення, і через нове народження тепер є Божим дитям. Віра Ісуса Христа, Який заплатив ціну гріха, померши на хресті, і означає бути духовно «народженим згори». «Отож, хто в Христі, той нове творіння…» (2 Коринтян 5:17, перша частина).

Якщо Святий Дух спонукає вас прийняти Господа Ісуса Христа як вашого Спасителя, тоді вам потрібно народитися згори. Чи бажаєте ви помолитися молитвою розкаяння і стати новим творінням у Христі сьогодні? «Але тим, які прийняли Його, дав владу стати Божими дітьми, – тим, які вірять у Його Ім’я. Вони не народилися ні від крові, ні через тілесне бажання, ні через бажання чоловіка, але народилися від Бога» (Івана 1:12-13).

Якщо так, то помоліться наступною молитвою. Пам’ятайте: промовляння цієї молитви, або будь-якої іншої, не спасає вас. Лише віра у Христа може врятувати вас від гріха. Ця молитва – просто спосіб висловити Богові вашу віру в Нього і подякувати Йому за надання вам спасіння. «Боже, я знаю, що згрішив проти Тебе і заслуговую покарання. Але Ісус Христос поніс покарання, призначене мені, щоб через віру у Нього я міг бути прощений. Я відвертаюся від мого гріха і вірю, що Ти – моє спасіння. Дякую за Твою чудову милість і прощення – дар вічного життя! Амінь!»

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає бути християнином, народженим згори?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries