settings icon
share icon
Запитання

Чи можлива повторна незайманість?

Відповідь


Під повторною незайманістю мається на увазі, що після статевого акту людина може відновити невинність через духовне оновлення, давши обітницю сексуальної чистоти до шлюбу і попросивши у Бога прощення. Деякі жінки до такої міри розвивають ідею про повторну незайманість, що насправді готові пройти операцію з її фізичного відновлення.

Деякі християни замислюються про це, боячись засудження єдиновірців, або, можливо, через страх, що Бог не прийме людину, яка мала дошлюбний секс, якщо та не вживе якихось заходів для відновлення незайманості. Жодна з цих причин не відповідає Біблії, тому що Бог пропонує прощення та благодать усім, хто просить про це зі щирим серцем (1 Івана 1:9). Нам не потрібно намагатися відновити в собі те, що Господь уже відновив у нас духовно.

Боже Слово говорить, що коли ми народжуємося згори, то стаємо новими творіннями, наші старі особистості помирають і ми отримуємо нове життя, подароване нам Святим Духом Божим (2 Коринтянам 5:17). Це означає, що Бог обирає більше не пам’ятати наші колишні гріхи (Єремії 31:34), включаючи втрату незайманості до шлюбу. Наші гріхи настільки далеко від нас, як схід від заходу (Псалом 102:12). Немає жодних сумнівів у тому, що Бог пробачить секс до шлюбу. Його любов до людини не зменшується через помилки, яких вона припускається.

Однак, хоча наші гріхи більше нам не ставляться в провину, вони залишаються дуже реальними та можуть призводити до земних наслідків. Щойно щось зроблено, його неможливо просто скасувати. Тому неможливо претендувати на повторну фізичну незайманість, як і неможливо усунути наслідки будь-яких інших гріхів, скоєних нами. Нам слід просто залишити почуття провини, пов’язане з дошлюбним сексом. Ця провина може змусити нас сумніватися в силі Божого прощення, тому що ми не можемо пробачити самі собі. Нас можуть мучити власні емоції та думки, що ми занадто грішні, щоби бути прощеними. Цьому є декілька причин. По-перше, сумління постає проти прощення. Воно використовує почуття провини та засудження, а не благодать і милість. По-друге, сатана є тим, «хто братів наших скаржив» (Об’явлення 12:10), і він робитиме все можливе, щоб ми сумнівалися в Божій любові та милосерді. Але сатана – «неправдомовець і батько неправді» (Івана 8:44). Усвідомивши те, наскільки він зацікавлений утримувати нас під тиском почуття провини, ми можемо відкинути його обман, поклавшись на обітниці Святого Письма, щиро вірячи, що ми померли для гріха, і почавши жити для Бога у Христі (Римлянам 6:11).

Згадаймо апостола Павла, що був охоплений гнівом проти Христа, «дишучи грізьбою й убивством на учнів Господніх» (Дії 9:1), сповнений богохульства та нечестя, але Бог пробачив його й обрав для проповіді Євангелія всьому світові. Павло говорив коринтянам – хоча деякі з них були ідолянами, перелюбниками, блудодійниками, мужоложниками, злодіями, п’яницями, наклепниками та шахраями (1 Коринтянам 6:9-12), – що через нескінченну доброту та благодать Бога вони були обмиті від бруду й провини своїх гріхів, виправдані праведністю Ісуса, освячені Святим Духом і прикрашені дорогоцінною благодаттю Христовою, святою та досконалою в Божих очах. Знаючи про Господнє прощення у Христі, як ми можемо давати волю своєму почуттю провини?

Замість того, щоби прагнути до повторної незайманості, християни, які припустилися помилки, вступивши у дошлюбний секс, мають присвятити себе Богові та утримуватися від статевого життя до шлюбу. Заяви про повторну незайманість не відповідають Біблії. Вірити всім серцем у цілковите прощення Бога й обирати праведне життя, угодне Йому, – ось, що відповідає Біблії!

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи можлива повторна незайманість?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries