settings icon
share icon
Запитання

Чому багато християн не володіють справжнім біблійним світоглядом?

Відповідь


Біблійний світогляд – це загальне розуміння світу з позиції Біблії. Це – базова система переконань християн щодо змісту життя, природи Бога, джерела істини та інших фундаментальних концепцій. Але світогляд багатьох християн не відповідає Божому Слову. Вони можуть підходити до деяких питань з біблійної точки зору, проте не до всіх.

На це існує багато можливих причин:

1. Вони не знають, що каже Біблія, бо не знайомі з Божим Словом. Якщо хтось не знає, що каже Святе Письмо, наприклад, про святість людського життя, то йому буде складно сформувати позицію щодо даного питання, яка би відповідала Біблії. Допомогти таким людям може освіта.

2. Вони відкидають те, що Біблія каже щодо певних питань. Якщо християнин не вірить у те, що каже Святе Письмо, він не може володіти справжнім біблійним світоглядом. Тим, хто противиться, необхідне покаяння.

3. Вони більше переймаються тим, що про них думає світ, аніж Господь. «Страх перед людиною пастку дає» (Приповісті 29:25). Віруючий, який дивиться на світ з позиції Біблії, розуміє, що не належить йому. Ісус сказав: «Коли б ви зі світу були, то своє світ любив би. А що ви не зі світу, але Я вас зі світу обрав, тому світ вас ненавидить» (Івана 15:19; див. також Івана 17:14). Коли віруючий іде на компроміс зі світським мисленням, він втрачає Божественну перспективу. Тим, що бояться, потрібна мужність.

4. Вони «теплі» у своєму посвяченні Христові. Як і церква Лаодикії, такий християнин «не холодний, ані гарячий» (Об'явлення 3:15), не бажаючи стояти за Ісуса. «Теплим» потрібне посвячення.

5. Вони обмануті світом. З часів Адама та Єви сатана використовує свою здатність обманювати та заплутувати (Буття 3:1-7; Об'явлення 12:9). Потужним інструментом в його арсеналі є ідея про те, що Біблія – це книга міфів, що вона сповнена помилок і не заслуговує на довіру. Диявол хоче переконати людей в тому, що Святе Письмо вже неактуальне, його закони і принципи застаріли. Таке мислення вплинуло на багатьох людей у церкві. Веденим в оману потрібна проникливість.

6. Життєві обставини похитнули їх і змусили сумніватись у Божих обітницях. У Матвія 14, коли Петро вийшов із човна, бажаючи піти по воді, він продемонстрував біблійний світогляд: Ісус є джерелом усієї сили. Проте коли він переключив увагу на бурхливе море, його світогляд змінився: можливо, хвилі сильніші за Ісуса? Тим, що сумніваються, необхідна віра.

Аби мати справжній біблійний світогляд, нам слід звернутися до Біблії та покластися на обітниці, дані нам Господом, бо світ нічого не дасть нам (Луки 9:25; Івана 12:25; Матвія 6:19).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому багато християн не володіють справжнім біблійним світоглядом?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries