settings icon
share icon
Запитання

Чому християни є гомофобами?

Відповідь


За визначенням, гомофобія – це страх гомосексуалістів, але, в ширшому розумінні, вона включає і ненависть до них. Відповідно, гомофобія проявляється через певну поведінку, основану на цьому почутті. Це, своєю чергою, іноді призводить до актів насильства чи ворожнечі. Насправді, гомофобія не обмежується лише якимось одним прошарком суспільства – вона зустрічається в усіх верствах населення. Групи таких людей виступають проти гомосексуалістів, намагаючись переслідувати й залякувати їх.

Найімовірніше, християн називають гомофобами просто тому, що вони засуджують гомосексуальні стосунки, називаючи їх гріхом. Але справа в тому, що термін «гомофоб» – це лише слово, що використовується гомосексуальними активістами та їх прихильниками у спробах відвернути справедливу критику від свого аморального й нездорового способу життя. Без сумніву, існують люди та організації, які плекають ірраціональну ненависть до гомосексуалістів і готові використовувати насильницькі дії, щоб завдати їм шкоди. Однак проблема в тому, що активісти-гомосексуалісти звинувачують усіх, хто виступає проти гомосексуалізму, у вияві однакової ненависті. Тому християни, які вважають, що гомосексуалізм є неприродним гріхом, прирівнюються до лютих божевільних, які ненавидять просто заради ненависті.

Хоча Біблія рішуче засуджує гомосексуалізм, у ній немає вказівок, що гомосексуалістів потрібно ненавидіти. Як християни ми маємо виступати проти збочень гомосексуалізму. Біблія недвозначно його засуджує, а також попереджає, що гнів Божий впаде на тих, хто його практикує. Будучи християнами, ми покликані чітко та з любов’ю називати гріхом те, що ним є. Використання терміну «гомофоб» для позначення тих, хто виступає проти гомосексуалізму, є відволіканням, неприпустимим аргументом, який не відповідає дійсності. Християни мають боятися тільки одного стосовно гомосексуалістів – що ті вічно страждатимуть через своє рішення відректися від єдиного засобу спасіння – Господа Ісуса Христа, Який пропонує надію на звільнення від ганебного та руйнівного способу життя. English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому християни є гомофобами?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries