settings icon
share icon
Запитання

Якою має бути реакція християнина на невірність подружжя?

Відповідь


Невірність є вкрай складною та болючою проблемою. Вона включає всі можливі емоції, та може стати сильним випробуванням віри християнина. Найкраще, що можна зробити, – дотримуватися поради апостола Петра: «Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!» (1 Петра 5:7). Щодня просіть у Господа розради, мудрості й керівництва. Він може допомогти нам у найскладніших випробуваннях.

Перелюб завжди є неправильним. «Блудників та перелюбів судитиме Бог» (Євреям 13:4). Постраждала сторона має покладатися на істину, що Бог за все відплатить, і їй не варто турбуватися про особисту помсту. Він упорається з цим набагато краще. Отримавши таку травму, ми маємо передати цей гріх перелюбу Тому, Хто знає кожну дрібницю та відплатить належним чином.

«Бо як людям ви ПРОСТИТЕ прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець. А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших» (Матвія 6:14-15). Це може видатися неймовірним, але з Божою благодаттю та послухом Його Слову, жертва може зробити це як акт волі. Збереження образи впливатиме на стосунки, емоції та бажання коритися Господу, і це негативно відіб’ється на повсякденних рішеннях. Це не означає, що невинне подружжя не страждатиме від душевного болю, але Божа благодать буде значною мірою йому допомагати. Невблаганне ж серце незабаром буде зламане мстивими думками, злістю та гнівом.

ПРИЙМІТЬ ПРОЩЕННЯ. «Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої» (1 Івана 1:9). Обидві сторони мають просити Бога допомогти їм побачити, як кожна з них, можливо, сприяла цій ситуації, і звільнитися від тягаря провини перед Ним. З того моменту вони зможуть шукати Божих порад і рекомендацій. Його Святий Дух дасть їм можливість зробити те, що вони не змогли би зробити самостійно. «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, – в Ісусі Христі» (Филип’янам 4:13).

Тоді, з Божим керівництвом, може прийти прощення та примирення – навіть якщо цей процес забере багато часу, слід докласти всіх зусиль, аби пробачити і примиритися (Матвія 5:23-24). Щодо того – залишитися чи піти: «Хто дружину відпустить свою не з причини перелюбу, і одружиться з іншою, той чинить перелюб» (Матвія 19:9). Хоча невинна сторона може мати підстави для розлучення, Бог віддає перевагу прощенню й примиренню.

У деяких перекладах Біблії в Малахії 2:16 Господь говорить: «Бо ненавиджу розвід». Набагато краще спробувати вирішити питання, що призводять до проблем, особливо, якщо в сім’ї є діти. Може бути корисною благочестива порада когось, хто основується на Божому Слові. І вирішальне значення має молитва про керівництво в усіх думках, словах, учинках і рішеннях.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Якою має бути реакція християнина на невірність подружжя?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries