settings icon
share icon
Запитання

Як отримати душевне зцілення після аборту?

Відповідь


Сумно, але аборт і розкаяння після цього – досить поширене явище. І хоча зроблене неможливо повернути, жінки можуть зцілитися та відновитися після аборту. Бог розради та зцілення більш ніж здатний полегшити скорботу й біль, і може повернути жінку до життя та радості.

Хоча діти завжди є благословенням, вони не завжди з'являються за найсприятливіших обставин. Небажана вагітність часто є одним із наслідків дошлюбного сексу. Це може бути страхітливим досвідом для тих, хто фінансово, емоційно чи фізично не готовий до такої відповідальності. Багато жінок і дівчат-підлітків, які зважилися на аборт, бояться, збиті з пантелику, відчувають розпач і надзвичайно вразливі. У пошуках відповідей вони можуть обманювати себе думкою, що ненароджені діти є просто «згустками тканини», а не людськими істотами, що формуються в утробі. Часто вірне розуміння приходить пізніше, у вигляді стресового синдрому, відчуття провини і депресії.

Для тих, хто зробив аборт, є хороші новини – Бог пропонує прощення всім, хто просить про це. У посланні до Римлян 3:22-24 сказано: «А Божа правда через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірує, бо різниці немає, бо всі згрішили, і позбавлені Божої Слави, але дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі». Ніколи не пізно звернутися до Нього по зцілення. Ми не можемо вчинити щось настільки погане, щоб Він нас за це не пробачив. Господь пропонує це прощення, і Він також пропонує спокій душі та серця, який ми можемо отримати, поклавшись своєю вірою на Ісуса Христа, впустивши Його у своє життя й зробивши найвищим авторитетом.

Деякі жінки, вже будучи християнками, також опиняються в ситуаціях, які підштовхують їх до аборту, – можливо, через страх перед тим, як це сприйме християнська громада, коли їхній дошлюбний секс стане абсолютно очевидним. Навіть якщо жінка-християнка знає, як Бог ставиться до аборту, в розпачі вона може вирішити, що повинна позбутися «доказів». За це, мабуть, частково відповідальна церква, яка може не надавати належної підтримки в таких ситуаціях. Важливо переконати цих жінок, що хоча Бог і не схвалює їхніх учинків, Він готовий дати прощення та викуплення. Те ж стосується і християнок, які вже зробили аборт. Так, це – неправильно, це – позбавлення життя, але це не є непростимим. Біблія каже, що немає осуду тим, хто належить Христові (Римлянам 8:1), і тому Він з радістю пропонує прощення, коли ми звертаємося до Нього. І не тому, що ми на це заслуговуємо, а тому, що такою є любляча природа нашого Господа.

Коли жінка усвідомлює наслідки аборту, їй може бути важко пробачити це собі. Але Бог не бажає, щоб ми жили з безперервним почуттям провини; Він хоче, щоб ми вчилися на своїх помилках і використовували їх на славу Йому, а також на нашу власну користь. Для цього потрібна постійна молитва, що є просто розмовою з Ним. Молитва та вивчення Біблії допомагають нам краще пізнавати Господа, вчитися довіряти Йому в нашому зціленні і приготуванні до Його роботи. Замість того, щоб зациклюватися на цьому вчинку, жінку слід заохочувати до використання її досвіду для допомоги іншим. Їй спочатку необхідно пройти християнське консультування, яке допоможе пережити цей травматичний досвід. А після цього, довірившись Богові, вона стане більш сильною та духовно зрілою. Вона витримає випробування, яке Він може використовувати, щоб зміцнити її характер і підготувати до служіння іншим.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як отримати душевне зцілення після аборту?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries