settings icon
share icon
Запитання

Що таке римський шлях до спасіння?

Відповідь


Римський шлях до спасіння – це спосіб донесення вістки спасіння за допомогою текстів з біблійного Послання до римлян. Це простий, але дієвий метод пояснення, чому нам потрібне спасіння, як Бог забезпечив його, як ми можемо отримати і які результати спасіння.

Перший текст на римському шляху до спасіння записаний у Римлян 3:23: «Адже всі згрішили й позбавлені Божої слави». Ми всі згрішили і немає нікого безгрішного. Ми всі чинили речі, неприємні для Бога. У Посланні до римлян 3:10-18 подається детальна картина того, як виглядає гріх у нашому житті. Другий текст на римському шляху до спасіння, Римлян 6:23, розкриває нам наслідки гріха: «Бо заплата за гріх – смерть, а Божий дар благодаті – вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім». Покарання, яке ми заслуговуємо за наші гріхи, – смерть. Не просто фізична, а вічна смерть!

Далі на шляху до спасіння слідує третій текст, продовжуючи попередній: «Але Бог виявляє Свою любов до нас тим, що Христос за нас помер, коли ми були ще грішниками» (Римлян 5:8). Ісус Христос помер за нас! Ісусова смерть була платою за наші гріхи. А воскресіння Христа підтверджує, що Бог прийняв Його смерть як викуп за наші провини.

Четверта зупинка на римському шляху до спасіння - в тексті Римлян 10:9: «Якщо визнаєш своїми устами Господа Ісуса й повіриш у своєму серці, що Бог підняв Його з мертвих, то спасешся». Завдяки Ісусовій смерті усе, що нам потрібно робити, щоб отримати спасіння, – це вірити в Нього і Його викупну смерть! У Римлян 10:13 повторюється: «Бо кожний, хто тільки прикличе Господнє Ім’я, буде спасенний». Ісус помер, щоб заплатити покарання за наші гріхи і врятувати нас від вічної смерті. Спасіння, як і прощення гріхів, доступне кожному, хто вірить в Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя.

Останній пункт на римському шляху до спасіння – це результати спасіння. Римлян 5:1 несе прекрасну вістку: «Отже, виправдавшись вірою, маємо мир з Богом через нашого Господа Ісуса Христа». Через Ісуса Христа ми можемо мати стосунки миру з Богом. Текст Римлян 8:1 повідомляє: «Тож нема тепер жодного осуду тим, які в Ісусі Христі». Через смерть Ісуса за нас, ми ніколи не будемо засуджені за наші гріхи. На завершення ми маємо таку обітницю, записану в Римлян 8:38-39: «Бо я переконаний, що ні смерть, ні життя, ні ангели, ні влади, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, ні висота, ні глибина, ні будь-яке інше творіння не зможе нас відлучити від Божої любові, яка в Христі Ісусі, Господі нашім!»

Чи бажаєте ви піти римським шляхом до спасіння? Якщо так, то ось молитва, якою ви можете помолитися Богові. Ця молитва – це спосіб повідомити Богові, що ви покладаєтеся на Ісуса Христа як вашого Спасителя. Самі слова не спасуть вас, а лише віра у Христа може забезпечити спасіння! «Боже, я знаю, що згрішив проти Тебе і заслуговую покарання. Але Ісус Христос поніс покарання, призначене мені, щоб через віру у Нього я міг бути прощений. З Твоєю допомогою я відмовляюся від мого гріха і вірю, що Ти – моє спасіння. Дякую за Твою чудову милість і прощення – дар вічного життя! Амінь!»

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке римський шлях до спасіння?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries