settings icon
share icon
Запитання

Що Біблія говорить про самотніх християн?

Відповідь


Питання самотності християн і те, що Біблія говорить про віруючих, які ніколи не одружуються, часто не знаходить розуміння. Павло говорить нам у 1 Коринтянам 7:7–8: «Бажаю, щоб усі люди були, як і я, але кожний має свій дар від Бога: один такий, другий інший. Неодруженим і вдовам кажу: добре їм, якщо залишаться, як і я» (тут і далі – сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Зверніть увагу – він каже, що деякі люди мають дар залишатися самотніми, а деякі – перебувати у шлюбі. Хоча виглядає, що майже всі одружуються, це необов’язково є Божою волею для кожного. Павлові, наприклад, не треба було турбуватися про додаткові проблеми й стреси, що неминуче з’являються у шлюбі та з появою сім’ї. Він цілковито присвятив своє життя поширенню Божого Слова. Він не був би таким корисним вісником, якби був одруженим.

З іншого боку, деякі люди досягають кращих результатів у команді, служачи Богові як пара та сім’я. Обидва типи людей однаково важливі. Не є гріхом залишатися самотнім навіть протягом усього свого життя. Найважливішим моментом у житті є не пошук пари та народження дітей, а служіння Богові. Нам слід навчатися з Божого Слова, читаючи Біблію та проводячи час у молитві. Якщо ми проситимемо Бога відкрити Себе нам – Він відповість (Матвія 7:7), і якщо ми проситимемо використовувати нас для виконання Його благих цілей – Він також відповість. «І не пристосовуйтеся до цього віку, але змінюйтеся оновленням [вашого] розуму, щоб ви пізнавали, що є Божа воля: добре, приємне і досконале» (Римлянам 12:2).

Самотність не має розглядатися як прокляття чи свідчення того, що «щось не так» із самотнім чоловіком чи жінкою. Хоча більшість людей одружуються і, виглядає, що Біблія дає нам зрозуміти, що Божою волею для більшості людей є шлюб – самотній християнин у жодному разі не є «другосортним» християнином. Як зазначається у 1 Коринтянам 7, самотність є – якщо так можна сказати – найвищим покликанням. Як і з усім іншим у житті, нам слід просити в Бога мудрості (Якова 1:5) щодо шлюбу. Слідування Божому плану – чи в шлюбі, чи в самотності – приведе до продуктивності та радості, які Бог бажає нам дати.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що Біблія говорить про самотніх християн?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries