settings icon
share icon
Kysymys

Onko Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus totta?

Vastaus


Raamatussa on varmoja todisteita Jeesuksen ylösnousemisesta kuolleista. Kristuksen ylösnousemus on tallennettu Matt. 28:1-20; Mark. 16:1-20; Luuk. 24:1-53 ja Joh. 20:1–21:25. Ylösnoussut Kristus esiintyy myös Apostolien teoissa 1:1-11. Näistä raamatunkohdista saamme monia "todisteita" Kristuksen ylösnousemukselle. Ensimmäinen niistä on opetuslapsissa tapahtunut dramaattinen muutos. Pelästyneestä ja pakoilevasta miesjoukosta tuli vahva ja rohkea todistajien ryhmä viemään evankeliumia koko maailmaan. Mikä muu saattaisi selittää tämän dramaattisen muutoksen kuin Kristuksen ilmestyminen heille?

Toinen todiste on apostoli Paavalin elämä. Mikä muutti hänet seurakunnan vainoojasta seurakunnan apostoliksi? Se oli Kristuksen ilmestyminen hänelle Damaskuksen tien varrella (Ap. t. 9:1-6). Kolmas vakuuttava todiste on tyhjä hautakammio. Jos Kristus ei noussut kuolleista, missä Hänen ruumiinsa oli? Opetuslapset ja muut näkivät haudan, mihin Hänet oli haudattu. Kun he palasivat sinne, Hänen ruumiinsa oli poissa. Enkelit julistivat Hänen nousseen kuolleista lupauksensa mukaisesti (Matt. 28: 5-7). Neljänneksi, lisätodiste Hänen ylösnousemukselleen on Hänen ilmestymisensä monille ihmisille (Matt. 28:5, 9, 16-17; Mark. 16:9; Luuk. 24:13-35; Joh. 20:19, 24, 26-29, 21:1-14; Ap. t. 1:6-8; 1. Kor. 15:5-7).

Myös apostolien Jeesuksen ylösnousemukselle antama suuri merkitys todistaa tämän tapahtuman puolesta. Jeesuksen ylösnousemisen kannalta avainasemassa on 1. Korinttolaiskirjeen luku 15. Apostoli Paavali selittää, miksi on erityisen tärkeää ymmärtää ja uskoa Kristuksen ylösnousemiseen. Ylösnousemus on tärkeä seuraavista syistä: 1) Jos Kristus ei noussut ylös kuolleista, uskovatkaan eivät nouse (1. Kor. 15:12-15). 2) Jos Kristusta ei herätetty kuolleista, Hänen uhrinsa syntien edestä ei ollut riittävä (1. Kor. 15:16-19). Jeesuksen ylösnousemus osoitti, että Jumala hyväksyi Hänen kuolemansa sovituksena syntiemme edestä. Jos Hän olisi vain kuollut ja pysynyt kuolleena, se olisi osoittanut Hänen uhrinsa olleen riittämätön. Sen seurauksena uskovien syntejä ei annettaisi anteeksi ja he pysyisivät kuolleina kuolemansa jälkeen (1. Kor. 15:16-19). Silloin ei olisi olemassa iankaikkista elämää (Joh. 3:16). "Mutta nyt Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta jotka ovat kuolleet." (1. Kor. 15:20).

Viimeiseksi, Raamattu sanoo selvästi, että kaikki Kristukseen uskovat herätetään kuolleista iankaikkiseen elämään niin kuin Hänet herätettiin (1. Kor. 15:20-23). Ensimmäinen Korinttolaiskirje luku 15 kertoo edelleen kuinka Kristuksen ylösnousemus todistaa Hänen voittoansa synnistä ja sen myötä antaa meillekin voimaa elää menestyksekästä elämää synnin vastuksesta huolimatta (1. Kor. 15: 24-34). Siinä kuvataan ylösnousemuksessa meille annettavan ruumiin taivaallista loistoa (1. Kor. 15:35-49). Siinä julistetaan kuinka Kristuksen ylösnousemuksen seurauksena kaikki Häneen uskovat saavat voiton kuoleman kynsistä (1. Kor. 15:50-58).

Kuinka ihana totuus Kristuksen ylösnousemus onkaan! "Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni, ja tehkää aina innokkaasti Herran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan" (1. Kor. 15:58). Raamatun mukaan Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus on ehdottomasti totta. Raamattuun on kirjoitettu Kristuksen ylösnousemukseen liittyvät tapahtumat, ylösnousemuksen silminnäkijöinä oli yli 400 ihmistä, ja historiallisen ylösnousemuksen pohjalle on rakennettu elintärkeä kristillinen oppi.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus totta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries