settings icon
share icon
Kysymys

Täytyykö minun uskoa Raamatun virheettömyyteen pelastuakseni?

Vastaus


Emme pelastu uskomalla Raamatun inspiraatioon tai virheettömyyteen. Pelastumme uskomalla Herraan Jeesukseen Kristukseen pelastajanamme synneistä (Joh. 3:16; Ef. 2:8-9; Room. 10:9-10). Kuitenkin, tiedämme ainoastaan Raamatun kautta Jeesuksesta Kristuksesta, hänen kuolemastaan ja ylösnousemuksestaan meidän edestämme (2. Kor. 5:21; Room. 5:8). Meidän ei tarvitse uskoa kaikkea Raamatussa pelastuaksemme, mutta meidän pitää uskoa Jeesukseen Kristukseen, josta Raamattu kertoo. Meidän pitäisi kuitenkin uskoa Raamatun olevan Jumalan Sana ja meidän olisi hyvä uskoa kaikkeen Raamatun opettamaan.

Kun ihmiset pelastuvat, he yleensä tietävät hyvin vähän Raamatusta. Pelastus on prosessi, joka alkaa tiedostamalla syntinen tilamme, eikä ymmärtämällä mitä Raamatun virheettömyys merkitsee. Omatuntomme kertoo meille, että emme ole kelvollisia seisomaan Jumalan edessä omiin tekoihimme nojaten. Tiedämme, että emme ole tarpeeksi hurskaita ja siksi turvaudumme häneen ja hyväksymme hänen poikansa uhrin ristillä syntiemme edestä. Laitamme luottamuksemme häneen. Siitä hetkestä alkaen meillä on täysin uusi luonne, joka on puhdas ja synnistä tahraamaton. Jumalan Pyhä Henki asuu sydämessämme, sinetöiden meidät iankaikkisuutta varten. Tuosta hetkestä käymme eteenpäin rakastaen ja totellen Jumalaa päivä päivältä yhä enemmän. Osana tätä etenemistä on itsemme ravitseminen päivittäin hänen Sanallaan ja vahvistuminen kuuliaisuudessamme hänelle. Yksin Raamatulla on voima suorittaa nämä ihmeet elämässämme.

Pelastumme, jos uskomme ja luotamme Herran Jeesuksen Kristuksen persoonaan ja työhön, kuten Raamattu opettaa. Kun me luotamme Jeesukseen Kristukseen, Pyhä Henki työskentelee sydämessämme ja mielessämme ja vakuuttaa meitä Raamatun oikeellisuudesta ja siihen uskomisesta (2. Tim. 3:16-17). Jos meillä on epäilyksiä Raamatun virheettömyydestä, paras lähestymistapa on pyytää Jumalaa vakuuttamaan meitä Sanansa oikeellisuudesta. Hän on halukas vastaamaan niille, jotka etsivät rehellisesti ja täydestä sydämestään (Matt. 7:7-8).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Täytyykö minun uskoa Raamatun virheettömyyteen pelastuakseni?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries