settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa vastuuvelvollisuuden tärkeydestä?

Vastaus


Nykyajan maailma on täynnä houkutuksia ja Saatana työskentelee yötä päivää luodakseen uusia. Meille on hyvästä, jos voimme turvautua uskonveljeen tai -sisareen joutuessamme hengellistä elämäämme uhkaavien syntien houkutuksille alttiiksi. Kuningas Daavid oli yksin sinä iltana, jolloin Saatana houkutteli hänen huorintekoon. Ensi vaikutelma saattaa olla, että Batseba vietteli häntä (2. Samuel 11), mutta Raamattu kertoo meidän taistelevan henkiä eikä lihaa vastaan, pimeyden maailman hallitsijoita vastaan (Ef. 6:12).

Koska tiedämme taistelevamme pimeyden voimia vastaan, meidän on hyödynnettävä kaikki saatavilla oleva apu. Paavali kertoo Efesolaiskirjeessä, kuinka meidän tulee varustautua kaikella Jumalan voimalla tätä taistelua varten. "Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen" (Ef. 6:13). Paavali ymmärsi, että kaikesta Jumalan tarjoamasta puolustusvälineistöstä huolimatta olemme silti ihmisiä, emmekä pysty aina torjumaan Saatanan houkutuksia. Tiedämme ilman epäilyksen häivääkään houkutuksien ilmaantuvan.

Saatana tuntee heikkoutemme ja milloin olemme haavoittuvimpia. Hän tietää, milloin aviopari riitelee ja kuinka joku toinen saattaisi ymmärtää heitä paremmin. Hän tietää, milloin vanhemmat kurittavat lastaan ja kuin hän on katkera siitä. Hän tietää, milloin asiat eivät suju hyvin ja muistuttaa meitä kotimatkallamme olevasta kaljabaarista. Kuinka voimme löytää apua, kun voimamme loppuvat näissä taisteluissa? Me yritämme tehdä parhaamme Jumalan silmissä ja olemme kuitenkin niin kovin heikkoja. Mitä meidän pitää silloin tekemän?

Sananl. 27:17 opettaa meille, "Rauta rautaa hioo, ihminen hioo ihmistä." Ystävän rohkaisu ja moraalinen tuki auttaa meitä. Milloin viimeksi joku soitti sinulle vain kysyäkseen kuinka jaksat? Milloin itse soitit ystävällesi vain vaihtaaksesi muutaman ystävällisen sanan? Rohkaisu ja moraalinen tuki ystävältä voi joskus olla se puuttuva "jokin" taistellessamme Saatanaa vastaan.

Heprealaiskirjeen kirjoittaja tiivisti tämän sanoihin, "Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin. Me emme saa lyödä laimin seurakuntamme yhteisiä kokouksia, niin kuin muutamilla on tapana, vaan meidän tulee rohkaista toisiamme, sitä enemmän mitä lähempänä näette Herran päivän olevan" (Hepr. 10:24-25). Vastuuvelvollisuus on elintärkeää yrittäessämme voittaa synnin. Ystävä, jolle olet tilivelvollinen tekemisistäsi voi rohkaista, moittia, opettaa, iloita ja itkeä kanssasi. Jokaiselle kristitylle on hyödyksi omata tällainen ystävä, jonka kanssa voi rukoilla ja puhua, jolle voi uskoutua ja tunnustautua.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa vastuuvelvollisuuden tärkeydestä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries