settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin välttyä helvetiltä?

Vastaus


Helvetin välttäminen on helpompaa kuin luuletkaan. Jotkut uskovat välttävänsä helvetin noudattamalla kymmentä käskyä koko elämänsä ajan. Jotkut uskovat välttävänsä helvetin noudattamalla tiettyjä rituaaleja. Joidenkin mielestä ei voi mitenkään tietää varmasti, onko kohtalonamme helvetti vai ei. Mikään näistä mielipiteistä ei ole oikea. Raamattu kertoo hyvin selvästi, kuinka kuoleman jälkeisen helvetin voi välttää.

Raamattu kuvailee helvetin pelottavana ja hirvittävänä paikkana. Helvetti kuvataan "ikuisena tulena" (Matt. 25:41), "tulena, joka ei koskaan sammu" (Matt. 3:12), "häpeänä ja ikuisena kauhuna" (Dan. 12:2), paikkana, missä "tuli ei koskaan sammu" (Mark. 9:44-49), ja "ikuisena kadotuksena" (2. Tess. 1:9). Ilm. 20:10 kuvailee helvettiä "rikinkatkuisena, tulisena järvenä", jossa pahoja "kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti". Näin ollen on selvää, että helvettiä tulisi välttää.

Miksi helvetti on ylipäätään olemassa ja miksi Jumala lähettää tietyt ihmiset sinne? Raamattu kertoo Jumalan valmistaneen helvetin paholaiselle ja langenneille enkeleille, jotka kapinoivat Jumalaa vastaan (Matt. 25:41). Ne, jotka kieltäytyvät Jumalan tarjoamasta anteeksiannosta, kärsivät saman kohtalon kuin paholainen ja langenneet enkelit. Miksi helvettiä tarvitaan? Koska Jumala on ääretön ja iankaikkinen ja koska kaikki synti on viimekädessä rikos Jumalaa vastaan (Ps. 51:4), siksi vain ääretön ja iankaikkinen rangaistus on riittävä. Helvetti on paikka, jossa Jumalan pyhät ja oikeudenmukaiset vaatimukset täyttyvät. Helvetissä Jumala tuomitsee kaiken synnin ja kaikki Hänet hylänneet. Raamatun mukaan on selvää, että kaikki ovat tehneet syntiä (Saarn. 7:20; Room. 3:10-23), näin ollen kaikki ansaitsevat menolipun helvettiin.

Kuinka voimme välttyä helvetiltä? Koska ainoastaan ääretön ja ikuinen rangaistus on riittävä, on tuomitun kohtalona ääretön ja iankaikkinen tuomio. Jumala syntyi ihmisenä Jeesuksen Kristuksen persoonassa. Jeesuksessa Kristuksessa Jumala asui keskuudessamme, opetti ja paransi - mutta ne eivät olleet Hänen tehtävänsä ydintarkoitus. Jumala syntyi ihmiseksi (Joh. 1:1, 14), jotta Hän voisi kuolla edestämme. Jeesus, Jumala ihmisen hahmossa, kuoli puolestamme ristillä. Jumalana Hänen kuolemansa oli ääretön ja iankaikkinen arvoltaan, näin ollen synnin rangaistus tuli täysin maksetuksi (1. Joh. 2:2). Jumala kutsuu meitä vastaanottamaan Jeesus Kristus pelastajana hyväksymällä Hänen kuolemansa täytenä ja riittävänä maksuna syntiemme edestä. Jumala lupaa kaikille Jeesukseen uskoville (Joh. 3:16), niille, jotka uskovat yksin Häneen pelastajanaan (Joh. 14:6), pelastaa heidät. Näin ollen he eivät päädy helvettiin.

Jumala ei halua kenenkään joutuvan helvettiin (2. Piet. 3:9). Sen vuoksi Jumala antoi kaikkein suurimman, täydellisen ja riittävän uhrin meidän puolestamme. Jos et halua päätyä helvettiin, vastaanota Jeesus pelastajanasi. Se on näin yksinkertaista. Kerro Jumalalle, että tiedostat olevasi syntinen ja ansaitsevasi helvetin tuomion. Tunnusta Jumalalle, että luotat yksin Jeesukseen Kristukseen pelastajanasi. Kiitä Jumalaa pelastuksesta ja helvetin välttämisestä. Yksinkertainen usko, luottamus Jeesukseen Kristukseen pelastajana, on keino välttyä helvetiltä.

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin välttyä helvetiltä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries