settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin valmistautua avioliittoon?

Vastaus


Avioon valmistautuminen on raamatullisessa mielessä samaa kuin mihin tahansa elämänhankkeeseen valmistautuminen. Erään periaatteen pitäisi hallita kaikkea uudelleen syntyneiden uskovien elämässä: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi" (Matt. 22:37). Tämä ei ole mikään turhanpäiväinen käsky. Sen pitäisi olla meidän kaikkien uskovien elämän kultainen ohje. Se tarkoittaa valintaa keskittyä Jumalaan ja hänen Sanaansa koko sydämestämme niin, että sielumme ja mielemme haluavat täydestä voimastaan miellyttää Jumalaa.

Jumala-suhteemme Jeesuksen Kristuksen kautta laittaa kaikki muut suhteemme oikeaan tärkeysjärjestykseen. Avioliitto on sellainen suhde, jonka mallina on Kristus ja hänen seurakuntansa (Ef. 5:22-23). Kaikki elämän näkökohtamme ovat Jumalan käskyjen ja ohjeiden hallinnan alla sen mukaan, kuinka sitoutuneita me olemme elämään kristittyinä niiden alaisena. Kuuliaisuutemme Jumalalle ja hänen Sanalleen varustaa meidät täyttämään Jumalan meille antamat roolit avioliitossa ja tässä maailmassa. Jokaisen uudelleen syntyneen uskovan velvollisuutena on tehdä kaikki Jumalan kunniaksi (1. Kor. 10:31).

Jotta voit valmistautua avioliittoa varten, elää Jeesuksen Kristuksen kutsumuksen arvoisesti ja tullaksesi läheiseksi Jumalan kanssa hänen Sanansa kautta (2. Tim. 3:16-17), keskity kaikessa kuuliaisuuteen. Ei ole olemassa mitään yksinkertaista suunnitelmaa oppia elämään Jumalalle kuuliaisena. Se on valinta, joka meidän täytyy tehdä jokaisena päivänä: laittaa syrjään maalliset näkemykset ja seurata sen sijaan Jumalaa. Kristuksen arvoisesti eläminen merkitsee nöyrtymistä ainoalle Tielle, ainoalle Totuudelle ja ainoalle Elämälle päivä ja hetki kerrallaan. Tällaisen valmistautumisen jokainen uskova tarvitsee ollakseen valmis avioliiton suurta lahjaa varten.

Hengellisesti kypsä ja Jumalan kanssa elävä ihminen on paremmin valmistautunut avioliittoa varten kuin kukaan muu. Avioliitto vaatii sitoutumista, intohimoa, nöyryyttä, rakkautta ja kunnioitusta. Nämä piirteet ovat selvimmin näkyvissä henkilössä, jolla on läheinen suhde Jumalaan. Kun valmistaudut avioliittoon, keskity antamaan Jumalalle mahdollisuus vaikuttaa sinuun ja muovata sinusta hänen halujensa mukainen mies tai nainen (Room. 12:1-2). Jos nöyrryt hänelle, hän tekee sinusta valmiin avioliittoa varten, kun tuo ihmeellinen päivä koittaa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin valmistautua avioliittoon?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries