settings icon
share icon
Kysymys

Keitä ovat vainajahenget?

Vastaus


Tässä on kyse henkien manaajista, joiden palveluksessa tietyt henget ovat ja jotka ovat valmiina palvelemaan henkien manaajia. Jopa meidän päivinämme manaajat, jotka pyrkivät yhteyteen kuolleitten kanssa, käyttävät henkiä välittäjinään. Nämä ovat kysymyksemme vainajahenkiä.

3. Moos. 19:31; 20:6, 27; ja 5. Moos. 18:9-14 viittaavat tietäjiin ja vainajahenkiin ja kieltävät kaikenlaisen kanssakäymisen niiden kanssa, koska ne ovat iljetys Herralle. Tietäjä on henkilö, joka toimii välimiehenä ja joka mukamas kommunikoi elävien puolesta kuolleitten kanssa. Todellisuudessa tietäjät ovat yhteydessä demoneihin, jotka antavat tietäjille mielikuvan, että kyseessä ovat vainajahenget, joihin voi luottaa ja uskoa. Tietäjien toimet ja vainajahenkien käyttö olivat kielletyt Israelissa ja niiden noudattamatta jättäminen johti kuolemanrangaistukseen.

Saatana on vainajahenkien ja tietäjien esimies. Tämän toiminnan, siis vainajahenkien esiintymisen, tarkoituksena on levittää valheita ja estää Jumalan valtakunnan edistymistä. Tarkoituksellinen altistuminen demonien vaikutukselle on äärimmäisen pahasta, "Keskuudessanne ei saa olla ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, ei myöskään ketään taikojen tekijää, enteiden tai ennusmerkkien selittäjää, noitaa, loitsujen lukijaa, henkienmanaajaa, tietäjää eikä ketään, joka kysyy neuvoa kuolleilta. Jokainen, joka sellaista harjoittaa, on iljetys Herralle, ja juuri näiden iljettävien tapojen vuoksi Herra, teidän Jumalanne, hävittää ne kansat teidän tieltänne" (5. Moos. 18:10-12).

Vainajahenget tai demonit voivat vaikuttaa ihmisiin ennustusten, transsendenttisen meditaation, kuvittelemisen, kuolleitten palvomisen, noituuden, huumausaineiden tai alkoholin myötävaikutuksella. Uskovien tulee välttää kaikkia näitä. Sen sijaan heidän tulee täyttyä Pyhällä Hengellä, rakkaudella, ilolla ja Jeesuksen Kristuksen antamalla täyteläisellä elämällä. Meidän on oltava varuillamme, sillä "emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan" (Ef. 6:12).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Keitä ovat vainajahenget?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries