settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tarkoittaa olla uudestisyntynyt kristitty?

Vastaus


Mitä tarkoittaa olla uudestisyntynyt kristitty? Klassinen raamatunkohta, joka vastaa tähän kysymykseen on Joh. 3:1-21. Herra Jeesus Kristus puhuu Nikodemokselle, huomattavalle fariseukselle ja juutalaisten neuvoston jäsenelle. Nikodemos oli tullut Jeesuksen luokse yöllä. Nikodemoksella oli kysyttävää Jeesukselta.

Puhuessaan Nikodemoksen kanssa Jeesus sanoi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa." Nikodemos sanoi Hänelle: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?" Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: Teidän täytyy syntyä uudesti." (Joh. 3:3-7).

Sana "uudestisyntynyt" tarkoittaa kirjaimellisesti "ylhäältäsyntynyt". Nikodemoksella oli todellinen tarve. Hän tarvitsi sydämen muutosta – hengellistä muodonmuutosta. Uusi syntymä, uudesti syntyminen, on Jumalan teko, jossa ikuinen elämä annetaan ihmiselle, joka uskoo (2 Kor. 5:17; Tiit. 3:5; 1 Piet. 1:3; 1 Joh. 2:29; 3:9; 4:7; 5:1-4, 18). Joh. 1:12-13 osoittaa, että "uudestisyntynyt" välittää myös ajatuksen "tulla Jumalan lapseksi" luottamalla Jeesuksen Kristuksen nimeen.

Seuraavaksi varmaan kysyt: "Miksi ihmisen tarvitsee syntyä uudesti?" Apostoli Paavali sanoo Efesolaiskirjeessä (Ef. 2:1): "Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomuksienne ja syntienne tähden..." Roomalaisille hän kirjoitti (Room. 3:23): "sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta." Ihmisen tulee siis syntyä uudesti saadakseen syntinsä anteeksi ja päästäkseen yhteyteen Jumalan kanssa.

Miten se tapahtuu? Ef. 2:8-9 kertoo: "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä." Kun ihminen "pelastuu", hän syntyy uudesti; hän on hengellisesti uudistunut ja on nyt Jumalan lapsi uuden syntymän perusteella. Jeesukseen Kristukseen luottaminen, Häneen, joka kärsi synnin rangaistuksen kuollessaan ristillä, on se mitä tarkoittaa olla "uudestisyntynyt" hengellisesti. "Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus..." (2 Kor. 5:17a).

Jos sinä et vielä luota Jeesukseen Kristukseen Pelastajanasi, kuuletko Pyhän Hengen kehotusta, kun Hän puhuu sydämellesi? Sinun tulee syntyä uudesti. Käännytkö Jumalan puoleen rukoillen, niin että sinusta tulee uusi luomus Kristuksessa, vielä tänään? "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta." (Joh. 1:12-13).

Jos haluat ottaa Jeesuksen Kristuksen vastaan Pelastajanasi ja syntyä uudesti, voit rukoilla seuraavan esimerkin tavoin. Muista, että tämän tai minkään muun rukouksen sanominen ei pelasta sinua. Vain Kristukseen luottaminen voi pelastaa sinut synnistä. Tämän rukouksen avulla voit kuitenkin ilmaista Jumalalle uskosi Häneen ja kiittää Häntä siitä, että Hän on järjestänyt sinulle pelastuksen. "Jumala, tiedän että olen tehnyt syntiä sinua vastaan ja ansaitsen rangaistuksen. Mutta Jeesus Kristus otti kantaakseen minulle kuuluneen rangaistuksen, niin että uskomalla Häneen voisin saada anteeksi. Käännyn pois synnistäni ja luotan siihen, että Sinä olet pelastukseni. Kiitos ihmeellisestä armostasi ja anteeksiannostasi – iankaikkisen elämän lahjasta! Aamen!"

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tarkoittaa olla uudestisyntynyt kristitty?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries