settings icon
share icon
Kysymys

Onko mahdollista, että vielä useammat enkelit voisivat tehdä syntiä?

Vastaus


1. Tim. 5:21 kertoo meille, "Jumalan, Kristuksen Jeesuksen ja valittujen enkelien edessä kehotan vakavasti sinua soveltamaan näitä ohjeita puolueettomasti, niin että et tee mitään omien mieltymystesi mukaan." Riippumatta siitä, mikä on näkökantasi valinnasta ja ennaltamääräämisestä, Raamattu tekee selväksi, että Jumala jollain tavalla päättää, ketkä pelastuvat. Tässä nimenomaisessa jakeessa kyse on siitä, mitkä enkelit eivät langenneet syntiin.

Jumalan kaikkivaltaiset päätökset tulevat ilmi kaikkialla Raamatussa: Jumala valitsi Aabrahamin monien kansojen isäksi (1. Moos. 17:4-5); hän valitsi Israelin omaksi kansakseen (1. Moos. 17:7); hän valitsi Marian Jeesuksen äidiksi (Luuk. 1:35-37); hän valitsi kaksitoista apostolia oppimaan Jeesukselta kolmen vuoden ajan (Mark. 3:13-19); ja hän valitsi apostoli Paavalin levittämään evankeliumia monille kansoille opetustensa ja erityisesti kirjoitustensa välityksellä (Ap. t. 9:1-19). Samalla tavoin hän on valinnut ihmisiä uskoon Kristuksessa "kaikista heimoista, kaikista kielistä, kansoista ja maista" (Ilm. 5:9). Valitut tulevat hänen luokseen, eikä hän koskaan hylkää heitä.

Samoin näyttää ilmeiseltä, että Jumala on valinnut enkeleitä. Jumalan pyhät enkelit ovat "valittuja". Kenties Jumala antoi kaikille enkeleille mahdollisuuden totella häntä. Joka tapauksessa syntiin langenneet Saatanaa seuranneet enkelit ovat kadotettuja ja joutuvat tuomituiksi. Jumalalle uskollisina pysyneet ovat turvassa. Raamatun perusteella näyttää siltä, että kukaan valituista enkeleistä ei voi enää tehdä syntiä ja siten joutua kadotukseen iankaikkisesti.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko mahdollista, että vielä useammat enkelit voisivat tehdä syntiä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries