settings icon
share icon
Kysymys

Onko universalismi eli universaalinen pelastus raamatullinen?

Vastaus


Universalismi on uskomus, että kaikki pelastuvat. Monet ihmiset uskovat universalismiin ja kaikkien pelastumiseen ja siihen, että kaikki ihmiset päätyvät loppujen lopuksi taivaaseen. Ajatus miesten ja naisten päättymisestä iankaikkiseen ahdistukseen helvetissä on kenties saanut jotkut hylkäämään tämän Raamatun opetuksen. Joidenkin toisten kohdalla kyseessä on Jumalan rakkauden ja myötätunnon ylikorostaminen - ja Jumalan vanhurskauden ja oikeudenmukaisuuden unohtaminen - joka johtaa heidät uskomaan Jumalan olevan armollinen jokaista kohtaan. Mutta Raamattu opettaa joidenkin ihmisten viettävän iankaikkisuuden helvetissä.

Ensinnä, Raamattu sanoo selvästi, että pelastumattomat viettävät ikuisuuden helvetissä. Jeesuksen omat sanat vahvistavat sen, että pelastetut viettävät taivaassa yhtä pitkän ajan kuin pelastumattomat helvetissä. Matt. 25:46 kuuluu, “Ja niin he lähtevät, toiset iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään." Tämän jakeen mukaan, pelastumattomien rangaistus on yhtä iankaikkinen kuin vanhurskaiden iankaikkinen elämä. Jotkut uskovat, että helvetissä olevat lopulta katoavat, mutta Herra itse vahvistaa heidän kärsimystensä jatkuvan ikuisuuden. Matt. 25:41 ja Mark. 9:44 kuvailevat helvetin “ikuisena tulena” ja “missä tuli ei sammu.”

Kuinka voi välttyä ikuiselta tulelta? Monien mielestä kaikki tiet - kaikki uskonnot ja uskomukset - johtavat taivaaseen tai heidän mielestään Jumala on niin täynnä rakkautta ja armoa, että hän sallii kaikkien ihmisten pääsevän taivaaseen. Jumala on ilman muuta täynnä rakkautta ja armoa ja nämä ominaisuudet saivat hänet lähettämään Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, maan päälle kuolemaan ristillä puolestamme. Jeesus on ainoa tie iankaikkisuuteen taivaassa. Ap. teot 4:12 kuuluu seuraavasti, "Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla." "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus" (1. Tim. 2:5). Jeesus sanoi Joh. 14:6, "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." Joh. 3:16 vahvistaa tämän, “ Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Jos me hylkäämme Jumalan Pojan, emme täytä pelastuksen ehtoja (Joh. 3:16, 18, 36).

Edellä olevien jakeiden kautta on selvää, että universalismi ja universaalinen pelastus eivät ole raamatullisia uskomuksia. Universalismi on vastoin Raamatun opetuksia. Vaikka monien mielestä kristityt ovat suvaitsemattomia ja itsekkäitä, on tärkeää muistaa, että nämä olivat Kristuksen omia sanoja. Kristityt eivät ole kehittäneet näitä ajatuksia omasta päästään, vaan he ainoastaan toistavat Herran opetuksia. Ihmiset ovat valmiita hylkäämään tämän viestin, koska he eivät halua kohdata syntejään ja myöntää tarvitsevansa Herraa pelastuakseen. Ne, jotka sanovat, että ne jotka hylkäävät Jumalan Poikansa kautta tarjoaman pelastuksen pelastuvat kaikesta huolimatta, he vähättelevät Jumalan pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta ja tekevät turhaksi Jeesuksen uhrin puolestamme.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko universalismi eli universaalinen pelastus raamatullinen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries