settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin tulla kristityksi?

Vastaus


Ensimmäinen askel kristityksi tulemisessa on ymmärtää, mitä sana "kristitty" merkitsee. Sanan "kristitty" juuret ovat Antiokian kaupungissa ensimmäisellä vuosisadalla jälkeen Kristuksen syntymän (lue Ap. teot 11:26). On mahdollista, että "kristitty" oli alkujaan pilkallinen ilmaisu. Sana tarkoittaa pohjimmiltaan "pientä Kristusta". Vuosisatojen kuluessa Kristukseen uskovat omaksuivat nimen "kristitty" ja käyttivät sitä kuvatakseen itseään Jeesuksen Kristuksen seuraajina. Kristitty voidaan määritellä yksinkertaisesti henkilönä, joka seuraa Jeesusta Kristusta.

Miksi minun pitäisi ryhtyä Kristityksi?
Jeesus Kristus julisti, että Hän "ei tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta" (Mark. 10:45). Tästä seuraa kysymys - miksi meidät täytyy lunastaa? Lunnaat ovat maksu jonkun vapauttamiseksi. Yleisimmin ne liittyvät ihmisryöstöön, jolloin jotakuta pidetään vangittuna, kunnes lunnaat maksetaan hänen vapauttamisekseen.

Jeesus maksoi lunnaat vapauttaakseen meidät kahleista. Kuinka meidät oli kahlehdittu? Me olimme kahleissa syntiin ja sen seurauksiin, se tarkoittaa: ruumiilliseen kuolemaan ja sitä seuraavaan iankaikkiseen eroon Jumalasta. Miksi Jeesuksen tarvitsi maksaa nämä lunnaat? Koska me kaikki olemme synnin tahraamia (Room. 3:23) ja ansaitsemme siksi Jumalan tuomion (Room. 6:23). Kuinka Jeesus maksoi lunnaat puolestamme? Kuolemalla ristillä ja maksaen siten rangaistuksen syntiemme edestä (1. Kor. 15:3; 2. Kor. 5:21). Kuinka Jeesuksen kuolema oli riittävä maksu kaikkien syntiemme edestä? Jeesus oli Jumala ihmisen hahmossa. Jumala tuli maan päälle ollakseen meidän kaltaisemme ja kuollakseen syntiemme puolesta (Joh. 1:1, 14). Jumalana Jeesuksen kuolema oli äärettömän arvokas ja siten riittävä koko maailman syntien maksamiseksi (1. Joh. 2:2). Jeesuksen ylösnousemus kuoleman jälkeen osoitti, että Hänen kuolemansa oli riittävä uhri ja että Hän oli todella voittanut synnin ja kuoleman.

Kuinka minä voin tulla kristityksi?
Tämä on kaikkein paras kohta tässä asiassa. Koska Jumala rakastaa meitä, Hän on tehnyt kristityksi tulemisen erittäin helpoksi. Sinun pitää ainoastaan vastaanottaa Jeesus pelastajanasi, hyväksyä Hänen kuolemansa riittävänä uhrina syntiesi edestä (Joh. 3:16) ja luottaa yksin Häneen Pelastajanasi (Joh. 14:6; Ap. teot 4:12). Kristityksi tuleminen ei tapahdu rituaalien kautta, kirkossa käymisen kautta tai tekemällä tiettyjä asioita ja välttämällä joidenkin toisten asioiden tekemistä. Kristityksi tulemisen avainkohta on henkilökohtainen suhde Jeesukseen Kristukseen. Henkilökohtainen suhde Jeesukseen Kristukseen uskon kautta tekee sinusta Kristityn.

Oletko valmis ryhtymään kristityksi?
Jos olet valmis ryhtymään kristityksi vastaanottamalla Jeesuksen Kristuksen Pelastajanasi, sinun tarvitsee ainoastaan uskoa. Ymmärrätkö ja uskotko, että olet syntinen ja ansainnut Jumalan tuomion? Ymmärrätkö ja uskotko Jeesuksen kärsineen rangaistuksen kuollessaan sinun sijasta? Ymmärrätkö ja uskotko Hänen kuolemansa olleen riittävä uhri maksamaan syntiesi rangaistuksen? Jos vastaat näihin kysymyksiin myönteisesti, laita uskosi Jeesukseen Pelastajanasi. Ota Hänet vastaan uskon kautta ja luota yksin Häneen. Tällä tavoin sinusta tulee kristitty!
EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin tulla kristityksi?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries