settings icon
share icon
Kysymys

Onko hyväksyttävää rukoilla toistuvasti saman asian puolesta?

Vastaus


Luukas 18:1-7: ssä Jeesus käyttää vertausta kuvaillessaan itsepintaisen rukouksen tärkeyttä. Hän kertoo leskestä, joka tuli epäoikeudenmukaisen tuomarin luo saadakseen oikeutta kiistakumppaniaan vastaan. Tuomari suostui hänen pyyntöönsä lesken itsepintaisuuden vuoksi. Jeesuksen vertauksen ytimenä on se, että jos epäoikeudenmukainen tuomari myöntyy itsepintaisen hakijan edessä, kuinka paljon enemmän meitä rakastava Jumala vastaa valituilleen, kun me rukoilemme rukoilemisesta päästyämme? Tämä vertaus ei opeta, niin kuin joskus väärin ymmärretään, että Jumalan on pakko myöntyä pyyntöihimme kun me rukoilemme toistuvasti. Jumala paremminkin on luvannut kostaa omiensa puolesta, puolustaa heitä, korjata heidän kokemansa vääryydet ja pelastaa heidän vastustajiensa kynsistä. Hän tekee nämä, koska hän on oikeudenmukainen, pyhä, vihaa syntiä, vastaa rukouksiin, pitää lupauksensa ja osoittaa voimansa.

Samoin kuin epäoikeudenmukaisen tuomarin kohdalla, Jeesuksen sanoma tässä raamatunkohdassa on se, että jos joku näkee vaivaa auttaakseen tarpeenalaista ystäväänsä, Jumala tekee edestämme paljon enemmän, koska mikään pyyntö ei ole hänelle vaivaksi. Tässäkään kohdassa ei ole kyse siitä, että saamme mitä tahansa haluamme, jos vain jatkamme pyytämistä. Jumalan lupaus lapsilleen on tarpeitten täyttäminen, ei halujen täyttäminen. Hän tietää tarpeemme meitä paremmin. Sama lupaus on annettu Matt. 7:7-11 ja Luuk. 11:13, jossa "hyvällä lahjalla" tarkoitetaan Pyhää Henkeä.

Edellä mainitut kaksi raamatunkohtaa kannustavat meitä rukoilemaan ja rukoilemaan yhä uudestaan. Saman asian puolesta toistuvasti rukoilemisessa ei ole mitään pahaa. Niin kauan kuin rukoilet Jumalan tahdon mukaisesti (1. Joh. 5:14-15), jatka pyytämistä kunnes Jumala myöntyy pyyntöösi tai poistaa halun siihen sydämestäsi. Toisinaan Jumala pakottaa meidät odottamaan rukousvastausta opettaakseen meille kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Joskus pyydämme jotakin Jumalalta, jonka myöntäminen ei ole Jumalan aikataulun mukaista elämässämme. Ajoittain pyydämme jotakin, joka ei ole Jumalan tahdon mukaista ja hän vastaa "ei". Rukoileminen ei ole ainoastaan pyyntöjemme esittämistä Jumalalle; se on myös sitä kun Jumala vaikuttaa oman tahtonsa meidän sydämeemme. Jatka pyytämistä, jatka ovelle koputtamista, jatka etsimistä, kunnes Jumala myöntyy pyyntöösi tai vakuuttaa sinulle, että pyyntösi ei ole hänen tahtonsa mukainen.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko hyväksyttävää rukoilla toistuvasti saman asian puolesta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries